e-Devlet Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

e-Devlet Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
GİRİŞ

E-devlet üzerinden sağlık raporunun alınabilinmesi için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapılması gereklidir. Daha sonra, arama kısmına “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” yazılır.

Bu sayede kişiler, kendilerine verilmiş olan en güncel sağlık raporuna erişebilir, dilerlerse çıktısını alarak üzerinde işlem yapabilirler.

E Nabızdan Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

e-nabız sistemi üzerinden sağlık raporu alınabilinmesi mümkün değildir. Güncek olarak alınmak istenen sağlık raporları, yalnızca e-devlet üzerinden alınabilir. E-nabız üzerinden sağlık verileri hakkında bilgi edinilebilir.

E-Devlet 18 Yaş Altı Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

18 yaşından küçüklere sağlık raporu alınabilinmesi için, resmi olarak anne veya babası olan kişilerin kendi e-devlet hesaplarına giriş yapmaları gereklidir. Giriş yapılmasından sonra, arama kısmına “e-İmzalı Çocuk Özel Gereksinim Raporları Sorgulama” yazılır. Ekrana çıkan sayfa ile beraber kişiler, kolaylıkla çocukları için çıkarılmış olan sağlık raporlarını alabilirler.

Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporuna sahip olabilmek için kişilerin herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gereklidir. Bu sağlık kurumları özel hastaneler, devlet hastaneleri, klinikler, poliklinikler ya da özel tıp merkezleri olabilir. Hangi kuruma başvuru yapıldığı alınacak olan sağlık raporunun niteliğinde bir değişiklik yaratmayacaktır.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyet almadan önce alınacak olan sağlık raporlarının alınabilinmesi için güncel olarak belirlenmiş olan sağlık kuruluşları, şöyle sıralanmıştır:

  • Özel hastaneler
  • Özel tıp merkezleri
  • Sağlık bakanlığına bağlı hastaneler
  • Üniversite hastaneleri
  • Sağlık bakanlığına bağlı diğer sağlık kuruluşları

İnternetten Sağlık Raporu Alınır Mı?

İnternet üzerinden sağlık raporunun alınabilinmesi henüz mümkün değildir. Eğer kişiler, yakın zamanda resmi bir kurumdan sağlık raporu almışlarsa, bu raporun çıktısını e-devlet üzerinden sağlayabilirler. Ancak olmayan raporlar için internet üzerinden bir imkan mevcut değildir.

Sağlık Raporu Muayenesi Nasıl Yapılır?

Sağlık raporu almadan önce yapılan sağlık muayenesi, öncelikle fiziksel olarak yapılır. Fiziksel muayeneden sonra raporun alınma amacına göre kan tahlilleri ile beraber diğer tahliller de yapılır. Muayene yapan doktor tarafından uygun görülmesi durumunda kişiler sağlık raporu almaya hak kazanırlar.

KAYNAK: UŞAK HABER