Ebeveynler alerjik çocuklarınız için bunları sakın ihmal etmeyin!

Ebeveynler alerjik çocuklarınız için bunları sakın ihmal etmeyin!
GİRİŞ

Çağımızın en büyük sorunlarından olan alerjilere karşı özellikle yeni ebeveynlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Peki, alerjik çocuklara karşı mutlaka bilinmesi gerekenler neler? İşte ayrıntılar…

Günümüzde en çok görülen sağlık sorunları arasında alerjiler ilk sırada geliyor. Özellikle küçük yaş gruplarındaki çocuklara karşı bu alerjik reaksiyonlar için ailelerin mutlaka önlem almaları ve birçok konuda bilgi sahibi olmaları da gerekiyor.

Alerjik hastalıklara karşı özellikle yeni anne ve baba olan kişilerin birçok konuda daha temkinli olmaları gerekiyor. Alerjik hastalıkların çocuklarda çok daha ciddi seyrettiğini ifade eden uzmanlar, çocuklarda artan alerjik rahatsızlıklara karşı ebeveynlere uyarılarda bulunuyor.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Çocuklarda günümüzde çok daha fazla görülen alerjik reaksiyonlara karşı anne ve babaların tedbirli olmaları gerektiği ifade ediliyor. Uzm. Dr. Hale Molla Kafi, Posta’da yer alan bir habere göre, bu sorunlarla karşılaşan ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Alerjilerde en sık görülen belirtilerin mukuslu, kanlı dışkı, kilo alımında sıkıntı, dermatit ve egzama, kabızlık, ishal ile burun kaşıntısının yer aldığı ifade ediliyor. Bu belirtilere ek olarak burun tıkanıklığı ve astık gibi sorunların da alerji belirtileri arasında olabileceği aktarılıyor. Kesin tanının ise yapılacak birçok test sonrasında konulabileceğinin altı çizildi.

UZMANLAR ANNE VE BABALARI UYARIYOR!

Özellikle yeni anne ve baba olan eşlerin çocuklarında görülebilecek alerjik reaksiyonlara karşı tedbirli olmaları gerektiği ifade ediliyor. Bu kapsamda uzmanlar ailelerden özellikle şu tür konularda dikkatli olmaları ve alerjik reaksiyonlara karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı:

  • Çocuğun hassasiyeti bulunan gıdalardan tamamen uzak durmasına ve evde bulundurulmamasına özen gösterilmelidir.
  • Ev yozu ve akarlarına karşı alerjisi olan çocuklar için kumaş eşyaların ve halıların uzaklaştırılması.
  • Yatak, yorgan ve yastıkların akarlara geçirgen olmayan özel kılıflarla kaplanması.
  • En az 15 günde bir yatak çarşaflarının 60 C° üzerinde yıkanması.
  • Ev içinde kesinlikle sigara içilmemesi.
  • Parfüm, talk pudrası, saç spreyi ve boya gibi kuvvetli kokulara sahip kimyasallardan uza tutulması vb.

KAYNAK: