Egzamaya en iyi gelen doğal yöntemler! Egzamayı geçiren bitkisel tedavi

Egzamaya en iyi gelen doğal yöntemler! Egzamayı geçiren bitkisel tedavi
GİRİŞ

Farklı tipte oluşan egzama, deride kaşıntı ve kabarcık oluşumuna neden olur. Egzama tedavisinde en etkili ve doğal yöntemlerle kısa sürede sonuç alınabilir. İşte egzama tedavisi…

Tıbbi adı atopik dermatit olan egzama, kronik bir cilt hastalığı olduğu için her yaştan kişide görülebilir. Egzama, cilt yüzeyinde kızarıklık, pullanma ve kaşıntı gibi şikayetler yaratır. Egzama sanıldığı gibi bulaşıcı olmayıp genellikle genetik olarak geçer. Ayrıca kişinin bağışıklık sistemi zayıfsa ve hassas cilt yapısına sahipse egzamaya yakalanma olasılığı daha fazladır.

Egzama sorunu yaşayan kişilerin en çok araştırdığı konu “Egzama nasıl geçer?” sorusuna yanıt vermek için öncelikle hastalığın nedenlerine bakılmalıdır. Egzamanın neden meydana geldiğine bakarak etkili tedavi yöntemi uygulanabilir. Egzamaya iyi gelen şeylerin başında cildi sürekli nemli tutmak ve cildi tahriş etmekten kaçınmak gelir.

EGZAMA NASIL GEÇER?

Egzamanın neden olduğunu araştırdıktan sonra bu hastalığın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak daha kolaydır. Egzamayı geçirmek için cildi nemli tutmak önemli olduğundan Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlar kullanılabilir. Ayrıca elleri sık sık yıkamak ve kurulamak da egzamaya iyi gelir.

Görüntü açısından insanın canını sıkan egzamaya kesin çözüm bulmak için doktora danışmak gerekir. Egzamanın kesin teşhisi konulduğu zaman tedavisi de hızlı ve kolay olur. Egzama şikayetiniz varsa doktorun önerdiği kremleri kullanarak sonuç almak mümkündür. Öte yandan egzamayı geçirmek için tercih edilebilecek basit ve doğal yöntemler de vardır.

EGZAMAYI GEÇİREN DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Egzama şikayeti olanlar say zeytinyağını sabah ve akşam olacak şekilde günde 2 defa tahriş olmuş deriye uygulayabilir. Ayrıca laurik asit bakımından zengin olan Hindistan cevizi yağı, egzamaya iyi gelen doğal ürünlerdendir. Hindistan cevizi yağı egzama bölgesindeki kaşıntıyı azaltır ve cildin ihtiyacı olan nemi sağlar.

Vücuda pek çok faydası bulunan kantaron yağı, egzama tedavisinde kullanılan doğal yöntemlerden biridir. Egzama olan deriye kantaron yağı sürüldüğünde kızarıklık, pul pul olma gibi sorunlar ortadan kalkar. Kantaron yağının doğal içeriği egzamaya neden olan bakteri ve mantarlarla savaşarak tedavi edici etki gösterir.

KAYNAK: UŞAK HABER