Ender Saraç'tan kışa özel tarif: 7 günde 1 tüketenin karın kasları çıkacak

Ender Saraç'tan kışa özel tarif: 7 günde 1 tüketenin karın kasları çıkacak
GİRİŞ

Birçok kişi kış mevsiminde fazlası ile kilo alır. Bu durumun önüne geçmek isteyenler için özel bir kür paylaşan Ender Saraç, düzenli tüketimde yağ yakımının hızlanacağını ifade etti.

Ender Saraç'tan kışa özel tarif: 7 günde 1 tüketenin karın kasları çıkacak - Yaz aylarında terleme fazla olduğu için kilo verme süreci de bu durumdan olumlu etkilenir. Vücudun toksinlerinden arınması, yüksek sıcaklıkların aylar boyunca etkili olması, sıcaklık sebebi ile iştahta düşüş yaşanması, birçok kişinin yaz aylarında çok daha kolay kilo vermesini sağlar. Fakat aynı durum kış mevsimi için geçerli değildir. Kış aylarında çok çeşitli faktörler çerçevesinde kilo almaya daha yatkın olan birçok kişi, özellikle yağ yakım hızlarının düşmesinden şikayet ederler.

Yağ yakım hızı, metabolizmadan metabolizmaya göre değişiklik gösterebileceği gibi tüketilen besinler ile de doğrudan ilişkilidir. Bu noktada birçok kişinin işine yarayacak özel bir kür paylaşan Dr. Ender Saraç, ilgili kürün düzenli tüketilmesi halinde özellikle karın yağlarının hızla yakılacağını ve dolayısı ile de kaslı, fit bir görünüme kavuşulabileceğini ifade etti.

ender-saractan-kisa-ozel-tarif-7-gunde-1-tuketenin-karin-kaslari-cikacak-1.jpg

ENDER SARAÇ’IN LAHANA KÜRÜ TARİFİ

Lahana çorbasının ciddi bir ödem söktürücü olduğunu belirten Ender Saraç, bu çorbanın yağ yakımını da hızlandırdığını ifade etti. Ender Saraç, özel tarifi için gereken malzemeleri şu şekilde sıraladı:

  • 1 tane orta boy lahana
  • 4- 5 tane zencefil (parmak ucu kadar doğranmış olacak)
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Limon suyu

Yukarıda belirtilmiş olan malzemelerin tümü bir tencerede buluşturulur ve çorba kıvamı yakalanıncaya kadar kaynama işlemine devam edilir.

ender-saractan-kisa-ozel-tarif-7-gunde-1-tuketenin-karin-kaslari-cikacak-2.jpg

LAHANA ÇORBASI NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Ender Saraç’a göre lahana çorbası hafta bir olacak şekilde düzenli olarak tüketilmelidir. Ancak kürden tam fayda etmek isteyen kişilerin bir günü ‘lahana çorbası günü’ olarak belirlemeleri gerekmektedir. Yani çorbanın tüketileceği gün başka bir şey tüketilmemeli ve gün boyu yalnızca lahana çorbası ile beslenilmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER