Et beni nasıl düşer, en etkili et beni düşürücü krem hangisi?

Et beni nasıl düşer, en etkili et beni düşürücü krem hangisi?
GİRİŞ

Hemen hemen pek çok kişinin sorunu olan et beninden kurtulmak için çok sayıda farklı yöntemler uygulanmaktadır. Et benine hangi krem iyi gelir?

Farklı şekillerde ve nedenlerden oluşan et benleri hem görünüm bakımından hem de sağlık bakımından rahatsız edici özelliklere sahip olmaktadır. Cilt üzerinde meydana gelen çıkıntılar olarak tanımlamanın mümkün olduğu et benlerden kurtulmak mümkün olabilir.

Et Beni Neden Çıkar?

Genel olarak et benlerinin boyutları her zaman farklı olmaktadır. Çok daha küçük çeşitlerinin olmasının yanı sıra 1 cm boyutunda olan çeşitleri de vardır. Çok sayıda insanda görülen et benleri pek çok farklı nedenlerden oluşmaktadır. İşte bu nedenlerden bazıları şunlardır;

  • Obezite
  • Hamilelik
  • Ailesinden gelen genetik durumlardan
  • İnsülin direnci
  • HPV taşıyıcısı olanlar
  • Kolajenin fazla oranda olması
  • Vücutta yer alan sürtünme

Et benleri farklı yöntemler uygulanarak kurtulmanın mümkün olduğu sorunlardır. Bunların yok edilmesi için kriyoterapi yöntemi fazlası ile tercih edilen tıbbi bir yöntemdir. Et beninin olduğu bölge sıvı azotla doldurulur ve birkaç seans bu işlem uygulanır. Daha sonra et beni kendiliğinden düşer. Bir diğer yöntem ise cerrahi müdahale olup lokal anestezi ile bölge uyuşturulur. Et beni cerrahi operasyon ile alınır. Elektrocerrahi ise yüksek frekanslı elektrik enerjisi kullanan cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlar ile dokuya belli miktarda termal zararlar verilmektedir.

Et benleri bu şekilde alınabilir. Ablatif lazer et benlerinin yok edilmesi için kullanılan bir diğer yöntem olmaktadır. Küçük boyutlarda ve deriden çok kabarık olmayan et benlerinde bu yöntemin uygulanması etkili çözümler elde etmeye yardımcı olur. Et beninin düşmesine etkili olabilecek kremler bulunmazken pek çok doğal yöntemler ile istenilen sonuçları almak mümkün olacaktır.

Genellikle et benlerinden kurutulmak için uygulana yöntemlerden etkili sonuçlar alabilmek için krem kullanılmaktadır. Et beni yok etme yöntemleri uygulamadan önce kesinlikle uzman kişilerden yardım alınması gerekmektedir. Güzel ve sağlıklı görünmek için et benlerinden kurtulmak adına en uygun yöntem seçilerek çok daha sağlıklı bir şekilde istenilen çözümler elde edilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER