Evde Dermapen Nasıl Yapılır? Malzemeleri

Evde Dermapen Nasıl Yapılır? Malzemeleri
GİRİŞ

Dermapen uygulamasının evde yapımı için dermapen olarak bilinen dermaroller cihazı kullanılır.

Bu cihazın satın alınması ile evde de kolaylıkla dermapen uygulaması yapılır. Uygulamanın yapılabilmesi için dermapendeki iğnelerin batırılacağı yerlere dikkat edilmesi gereklidir. Bununla beraber uygulama, güzellik salonlarında yapıldığı gibi gerçekleştirilebilir.

Evde Dermapen Yapma Malzemeleri Nelerdir?

Evde dermapen uygulamasının yapılışı için sadece dermapen olarak da isimlendirilmiş dermaroller cihazının alınması gereklidir. Bu cihazın dışında dermapen uygulama malzemeleri mevcut değildir. Bu nedenle de kişilerin farklı bir malzeme almasına da gerek yoktur.

Dermapen Sonrası Evde Nasıl Bakım Yapılır?

Dermapen’in uygulamasından sonra evde dikkat edilmesi gereken noktalardan en önemlisi, nemlendiricilerin ve güneş kremlerinin kullanılmasıdır. Ancak bunlar, uygulamadan en az 2 gün sonra yapılmaya başlanan durumlardır. Dermapen uygulamasının güzellik salonlarında yapılmasından sonra, 1 gün boyunca yüze su değdirilmemesi, 2 gün boyunca da havuza ve denize girilmemesi gereklidir. 2 günün geçmesinden sonra doktorlar tarafından verilmiş nemlendirici kremlerin evde, güneş kremlerinin de dışarıda kullanılması gereklidir.

Dermapen Can Acıtıyor Mu?

Dermapen uygulamasının can acıtma durumu, uygulama esnasında olmasa da uygulamadan sonra mevcuttur. Dermapen uygulamasının yapılması esnasında genellikle anestezi uygulanır. Bu nedenle de uygulama yapılırken genellikle can acısı hissedilmez. Ancak anestezinin etkisinin geçmesinden sonra biraz sızlama ve ağrı gibi etkiler olur. Bu nedenle de endişe edilmemelidir.

Dermapen Kaç Seansta Sonuç Verir?

Dermapen uygulamasının yapıldığı seans sayısı, minimum 2, maksimum ise 4’tür. 4 seans yapılmasından sonra ara verilir ve en az 1 ay sonra yeniden başlanabilir. Dermapen uygulamasının fayda gösterebilmesi ise genellikle 3 ya da 4 seansta gerçekleşir. Bu nedenle de dermapen tedavisi uygulatmak isteyen kişilerin en az 2 veya 3 seans uygulama yapılması gereklidir.

Dermapen Uygulaması Kimlere Yapılmaz?

Dermaroller tedavisinin gerçekleşemeyeceği kişiler, şöyle sıralanmıştır:

  • Hamileler
  • Sedef hastalığı veya egzama gibi belirli cilt hastalıklarına sahip kişiler
  • radyoterapi tedavisi görmekte olan ya da yakın zamanda görmüş kişiler
  • Açık yarası olan kişiler (Yalnızca dermapen uygulamasının yapılacağı yerde açık ya da intihap kapmaya uygun yarası olan kişilere uygulama yapılması uygun görülmez.)

Dermapenden Sonra Hangi Krem Kullanılmalı?

Dermapen uygulamasından sonra tavsiye edilmekte olan kremler, su bazlı nemlendirici kremlerdir. Dermapen işleminden sonra işlemin gerçekleşmiş olduğu bölge kızarık ve şiş olabilir. Ancak su bazlı nemlendiriciler kullanılarak bu kızarıklık hafifletilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER