Evde Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? Malzemeleri

Evde Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? Malzemeleri
GİRİŞ

Siyah noktaları temizleyecek maskenin evde yapılabilmesi için evde olan bazı malzemelerin bir araya homojen olana kadar karıştırılması gereklidir.

Evde siyah nokta maskesi yapabilmek için hem cilt için yararlı hem de ciltteki siyah noktaları tamamen temizleyecek malzemelerin kullanılması gereklidir.

Evde Siyah Nokta Maskesi Malzemeleri Nelerdir?

Evde siyah nokta temizleme maskesinin yapılabilmesi için kullanılması gereken malzemeler şöyle sıralanmıştır:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1/4 çay kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı kil tozu

Yumurta akı, sarısından ayrılmasından sonra köpürene kadar çırpılır. Köpük kıvamını almasından sonra üzerine limon suyu ile kil tozu eklenir. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırılma işlemine devam edilir ve yüzde siyah nokta olan yere sürülür. Yaklaşık 10 dakika bekletilmesinden sonra kolaylıkla siyah noktaların çıkmasını sağlayacaktır.

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Ve Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltli kişilerin siyah sivilcelerinden kurtulabilmek için kullanacakları maskelerden biri, şu malzemeler ile yapılır:

  • 2 yemek kaşığı kil (beyaz veya yeşil)
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı biberiye yağı

Tüm malzemeler bir araya karıştırılır ve karıştırılmasından sonra iyice temizlenmiş olan yüze sürülür ve 15 dakika kadar bekletilir. Bekleme işleminden sonra geriye hiçbir şey kalmayacak şekilde silinir ya da yıkanır. Evde siyah nokta maskesi ile beraber yüzde oluşmuş diğer sivilceler için de bu maske kullanılabilir.

Evde Soyulan Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır?

Soyulabilen siyah nokta maskesinin evde yapılabilmesi için bir miktar ile bal ile kaynamış süte ihtiyaç vardır. Yaklaşık yarım su bardağı kaynamış sütün içine bir yemek kaşığı kadar bal konur. İyice karıştırılmalarından sonra pamuk yardımı ile yüze sürülür ve kuruması beklenir. Bu bekleme süresi, yaklaşık 15 dakikadır. 15 dakikanın geçmesinden sonra yüzden soyulmaya başlanıyorsa, yavaşça çekilmeye başlanır ve yüzdeki siyah sivilceler böylece bitmiş olur.

Evde Siyah Noktalar İçin Ne Yapabiliriz?

Yüzdeki siyah noktaların giderilebilmesi için kullanılacak olan yöntemlerden biri, karbonat maskesidir. Evde siyah nokta maskesi yapmak isteyen birçok kişi tarafından tercih edilen karbonat maskesi için 1 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı balın karıştırılması gereklidir. Daha sonra siyah nokta olan yere sürülmesi ve yaklaşık 10 dakika beklenmesinin ardından yıkanması siyah noktaların giderilmesini sağlayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER