Frengi (Sifilis) neden bulaşır? Frengi Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Neler?

Frengi (Sifilis) neden bulaşır?  Frengi Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Neler?
GİRİŞ

Son derece önemli ve ciddi olan sonuçları beraberinde getiren frengi için hangi doktora gidilir?

Kişilerin bu kadar önemli olan bir sağlık sorununu çözmesi adına en doğru şekilde bilgiler aktarılacaktır.

Genellikle cinsel ilişki sırasında kişilere bulaşan ve tedavi edilmediği takdirde çok ciddi sorunlara yol açan bir hastalıktır. Bu nedenle kişilerin derhal tedavi olması ve de çözümlerini aramak adın ilgili uzman doktora gitmesi gerekmektedir. Hem kısa hem de uzun vadede kişileri etkilemekte olan bu hastalık ölüme dahi neden olabilir.

Aynı zamanda anne karnındayken anneden çocuğuna da bulaşabilen bir hastalık olarak nitelemek doğru olur. Bu durumda frengi hangi bölüm? Kişilerin böyle bir hastalıktan şüphelenmesi ve karşı karşıya kalması durumunda cildiye, üroloji ve kadın hastalıkları uzmanına gidilmesi gerekmektedir.

frengi-nasil-bulasir-3.jpg

Frengi Nasıl Bulaşır?

Frengin doğrudan bulaşma yolu tam olarak cinsel ilişki sırasında olur. Bulaşmada deride bulunan taze lezyonların sızıntıları, meni ve vajina salgısı gibi vücut sıvıları oldukça önemlidir. ikinci önemli olan bulaşma yolunda anneden bebeğe geçişidir. Bebeğin mikrobu anne karnındayken kapabileceği gibi doğum esnasında doğum kanalından da alması söz konusudur.

Kan nakli ile bulaşma yolu son derece nadir olduğundan en yaygın olanları bu şekilde belirtilir. Bu hastalığı bulunan kişilerin eşyalarının kullanılması ile de bulaşma meydana gelebilir. Uyuşturucu kullananlarda da ortak iğne kullanımı frengi bulaşma yolları arasında yerini alır.

frengi-nasil-bulasir-1.jpg

Frengi Kimlerde Görülür?

Korunmasız olarak cinsel temasta bulunan herkeste ve her yaşta görülebilen bir hastalık türüdür. Bundan dolayı hasta olan kişilerle cinsel temasta bulunanlar, birden fazla cinsel partneri bulunanlar, korunmasız cinsel ilişki sürdürenler, sifilis lezyonlarına dokunan kişilerde bu hastalık görülebilir.

Başka şekilde cinsel yolla bulaşan bir hastalığı olan kişilerde de frenginin görülme durumu son derece yüksektir. Bu nedenle kişilerin tüm önlemleri alarak ve de herhangi bir hastalığı olup olmadığı bilgisine ulaşarak kendilerini koruması oldukça mümkündür. Frengi kimlerde görülür? Belirtildiği şekilde bu özellikte ve de bunu sağlayan ortamda bulunan kişilerde frenginin görülmesi yüksek ihtimaldir.

KAYNAK: UŞAK HABER