Gastrit için hangi doktora gidilir? Gastrit belirtileri neler, tedavi süreci hakkında bilgiler

Gastrit için hangi doktora gidilir? Gastrit belirtileri neler, tedavi süreci hakkında bilgiler
GİRİŞ

Gastrit, mide zarı iltihabından kaynaklı olarak ortaya çıkan hastalıktır. Gastrite maruz kalan hastaların bir an önce doktora giderek tedavi olması gerekir. Gastrit için hangi doktora gidilir diyorsanız işte detaylar..

Gastritin ortaya çıkmasının nedenleri arasında mide ülserinden kaynaklı olarak bakteri enfeksiyonları olduğu söylenebilir. Gastrit olan kişilerin bu rahatsızlıklarını inceleyerek tedavi etmesi için gastroentroloji bölümüne gidilmelidir. Gastroenteroloji bölümü kişilerin gastrit ile ilgili yaşamış olduğu şikayetlerle ilgilenmektedir. Gastroenterolog tarafından da hasta muayene edilerek tedavi altına alınmaya başlanır.

Gastrit Nedir?

Gastriti olanlarında mutlaka ilgi bölüm ve doktora görünmesi gerekmektedir. Çünkü bir süre Mide iç yüzeyinde meydana gelen bakteri enfeksiyonları yara ve yanma gibi çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet vermektedir. Bir süre sonra bu sorunlar daha da ciddi diyebileceğimiz bir hale dönüşür. Bu sebeple ihmal edilmeden bir an önce doktora gitmeniz gerekmektedir. Gastrit, mide iltihabında kaynaklı olarak ortaya çıkan önemli sağlık problemleri arasında yer alır. Mide iltihabının giderilmesi için mutlaka uzman doktora görünmeniz gerekiyor.

Gastrit Belirtileri Nelerdir?

Gastritte önemli olarak ifade edeceğimiz sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Gastriti olan kişilerin son zamanda en çok şikayet etmiş oldukları konuların arasında mide de yanma ve ağza ekşi bir tat gelme durumu olduğunu söylemekte fayda var. Gastrit belirtileri nelerdir diye sıraladığımızda;

Mide ve sırt bölgesinde şiddetli ağrının hissedilmesi

  • İştahsızlık
  • Bulantı
  • Kusma
  • Karında hissizleşme
  • Hazımsızlık

Gastrit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gastrit olanlar için midede ki asidi bastırmayı sağlayacak H2 reseptör ilaçları kullandırılır. Aynı zamanda midede meydana gelen bakteri enfeksiyonlarına karşı savaş açması için antibiyotik kullanıma başvurulmalıdır. Gastrit tedavisi için en etkili çözüm yolu bakterileri gidermeye yardımcı ilaçlar olacaktır. Özellikle kişilerde ki kronik gastrit vakaların görülmesinin altında yatan en büyük sebepler arasında B12 vitamin eksikliği olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle doktor tarafından önerilmesi halinde kişilerin B12 vitamin takviyesine de mümkün olduğunca başvurması gerekiyor. İzleyecek olduğunuz bu yol sayesinde mide iltihabı yok ederek yenilenmesini sağlamanız kolay olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER