Gece Öksürükten Uyuyamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Gece Öksürükten Uyuyamıyorum, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Gece boyu süren öksürüğü giderebilmek için boğazın her zaman nemli kalması gerekir. Bunun için aralıklarla sıvı tüketmeye çalışmak, uyumadan önce limonlu bir çay tüketmek öksürüğün hafiflemesini sağlayacaktır.

Eczanelerde satışı yapılan boğaz pastili kullanımı öksürükten kaynaklanan tahrişin azalmasını da sağlayacaktır. Gece bir anda gelen ve sıklığı artan öksürük ballı-limonlu su, ferahlatıcı bitkisel çay ürünleri tüketilerek hafifletilebilir.

Gece Öksürüğü Nasıl Engellenebilir?

Gece oluşan ani öksürüğü engelleyebilmek için yatış pozisyonunu da doğru ayarlamak gerekir. Bunun için ilk yatış sürecinde geniz akıntısını engelleyebilecek ek bir yastık kullanılabilir. Başın yüksek tutulması geniz akıntısını elleyeceği için öksürük krizleri ile baş etmeyi sağlayacaktır. Özellikle burnun bu süreçte açık kalmasına da dikkat edilmelidir. Gece boyunca gittikçe artan öksürüğün oluşmasındaki sebepler tespit edildiğinde tedaviye dönük doğru adımlar atılabilir. Bunun için öksürüğün oda içerisinde hangi sebepten kaynaklandığı da doğru tespit edilebilmelidir.

Gece Öksürüğü Çevresel Faktörler Düzeltilerek Nasıl Giderilir?

Gece gelen öksürük krizlerini çevresel faktörleri düzelterek önlemek mümkündür. Bunun için yatılan odanın gün içerisinde düzenli olarak havalandırılması gerekir. Oksijenin tam olarak sağlanabilmesi hava ile karışan tozlarının ise sirkülasyon ile dışarıya atılması önemlidir. Bunun dışında yatağın çarşafları düzenli olarak temizlenerek tozdan arındırılabilir. Alerjik problemi olanların bu temizliği haftada iki kere yapması önemlidir. Yastık kılıfları, nevresimler ayrıca yatağın ya da yastığın düzenli olarak havalandırılması da gerekir. Günümüzde yatak odalarında hava nemlendirici cihazlar kullanılır. Bu gün içerisinde ve özellikle gece daha rahat soluk alabilmeyi sağlayacaktır.

Gece Öksürüğü için Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Gece öksürüklerini önleyebilmek için yapılması gerekenler arasında bazı püf noktalar bulunur. Yatmadan önce yapılması gerekenler şunlardır:

  • Naneli ferahlık verici okaliptüs içeren pastil kullanmak
  • Mentollü içerikleri özellikle nefese temas edebilecek bir noktada göğüs alanına sürmek
  • Burundan daha rahat nefes alabilmeyi sağlayabilmek için buhurdanlık kullanılabilir.
  • Buhar sayesinde boğaz alanı yumuşatılarak öksürüğün kesilmesi de sağlanabilir.

Gece Öksürüğü Doğal Yollarla Nasıl Giderilir?

Gece gelen öksürüğü giderebilmek için bulunulan odaya uygulanabilecek doğal yöntemler arasında soğan en iyi antibiyotiktir. Bütün bir soğan yarıya bölünür. Kase içine konarak üzerine kaynar su eklenir. Gece yapılan odada yatağın yakınına konularak uygulama tamamlanır. Hava ile karışan soğanın özleri gece boyunca ulaşabilecek krize karşı şifa sağlayacaktır.

Gece Öksürüğünü Engellemek için Şifa Verecek İçecekler Nelerdir?

Gece öksürüğünü önleyebilmek için içilebilecek karışımlar arasında turp ve bal şifacı özellik sunar. Bir turp alınarak ince ince doğranır. Üzerine bir tatlı kaşığı bal gezdirilir ve karıştırılır. Karışım bir kap içine alınarak 2 ya da 3 saat bekletilir. Ardından gece yatmadan önce bu karışım içilir.

KAYNAK: UŞAK HABER