Genital Bölge Kararması İçin Doğal Yöntemler Nelerdir? Evde Tedavisi

Genital Bölge Kararması İçin Doğal Yöntemler Nelerdir? Evde Tedavisi
GİRİŞ

Genital bölgenin kararmasını engellemek isteyen pek çok kadın evdeki doğal yöntemlere yönlenmiştir. Genital bölge kararması farklı uygulamalar ile giderilebilmektedir.

Vücuttaki en hassas bölge olan genital, titiz davranılması gereken bir alandır. Bu nedenle yapılacak olan uygulamalardan önce bir uzmana danışmak en iyisi olacaktır.

Genital Bölge Neden Kararır?

Genital bölgenin kararma sebebi biyolojik faktörlerden kaynaklı olabilmektedir. Kadınların cilt renginin hormonal değişimlerden kaynaklı olarak kararması biyolojiktir. Bikini bölgesinde oluşan kararmalar kadınları rahatsız edebilmektedir. Ten rengi koyu olan kadınların genital bölgeleri de açık tenli kadınlara göre daha koyu olabilmektedir.

Çeşitli dış faktörler genital bölge kararması meydana getirebilmektedir. Dış etkenlerin başında cilt üzerinde oluşan tahrişler gelmektedir. Tahrişler genel olarak cilde yapılan epilasyon uygulamaları sonucunda olmaktadır. Her bir epilasyon, kararma tetikleyici olarak gösterilebilmektedir.

Genital Bölge Kararmasında Limon Suyu ve Yoğurt Kürü Uygulamaları

Genital bölge kararmasında limon kullanımı son derece yaygındır. Genital bölge kararması için hazırlanan limon vücudun diğer yüzeylerinde de etkilidir. Özellikle koltuk altında kullanılan limon suyu, bu bölgede biriken deri artıklarının da giderilmesini sağlayacaktır. Hücrelerin atılması ve kararmaların giderilmesi için genital bölgenin limon suyu ile masaj yapılması önerilmektedir. Ardından bölge durulanacaktır. Genital bölgesinde kesi ya da yara olan bireyler için limon suyu önerilmemektedir. Bunun nedeni kesi olan kısımların limon suyundan sonra acıyacağıdır.

Genital bölge kararmasında kullanılabilecek yoğurt kürü için aşağıdaki maddelerden yararlanılabilmektedir:

  • Bir miktar yoğurt ve yarım limon alınmalıdır.
  • Bu iki ürün geniş bir kap içerisinde karıştırılmalıdır.
  • Ardından yapılan karışım haftada bir ya da iki kez olmak üzere karıştırılarak genital bölge üzerine sürülmelidir.
  • Kür genital bölge üzerine uygulandıktan sonra kuruması beklenmelidir.
  • Ardından genital bölgenin yıkanması sağlanmalıdır.
  • Uygulama sonrasında bebek pudrası kullanmak, bölgenin tahriş olmasını önleyecektir.

Genital Bölge Kararmasında Kese ve Krem Uygulaması

Genital bölge kararmasını engellemek için kese kullanımı kadınların sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Genital bölge kararması için derinin ölü hücrelerden arındırılması gerekmektedir. Bu nedenle bölgeye uygun hassas bir kese kullanılabilmektedir. Hastada bir ya da iki kez yapılan kese işlemi ile ölü derilerden kurtulmak mümkündür. Kese sayesinde cilt de zaman içerisinde beyazlaşacaktır.

Bir uzmana gidilerek bölgenin kararması için krem talep edilebilmektedir. Jinekolog tarafından verilen krem düzenli kullanılarak genital bölgenin beyazlamasını sağlayabilmektedir. Uygulamalarda temkinli davranmak son derece yararlı olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER