Gıdı Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?

Gıdı Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Gıdı estetiği yaptırmak, insanların ilerleyen yaşı nedeniyle boyun bölgesinde meydana gelen sarkmaları ortadan kaldırmak için başvurdukları bir yöntemdir.

Yaşı ilerleyen insanların boyun bölgelerindeki derinin ve dokunun gerginliğini kaybetmesi nedeniyle bir sarkma meydana gelir. Kişinin aniden fazla kilo kaybetmesi de boyun bölgesinde sarkmaya neden olarak gıdı estetiği yaptırmasını gerektirebilir.

Gıdı Estetiği Nedir?

Gıdı estetiğinin tanımı, yaşın ilerlemesi veya ani kilo kaybı nedeniyle elastikiyetini kaybetmiş olan boyun bölgesinde meydana gelen sarkmanın bir müdahaleyle ortadan kaldırılmasıdır. Söz konusu müdahale cerrahi bir müdahale olabileceği gibi cerrahi işlem içermeyen bir müdahaleyle de gıdı estetiği yaptırılabilir.

Kişinin boyun bölgesindeki sarkmanın temel nedenleri her ne kadar yaş veya kilo kaybı olsa da bazı çevresel faktörler de boyundaki sarkmayı artıran etkiye sahiptir. Örneğin aşırı sigara ve alkol tüketimi, yoğun güneş ışığına maruz kalma, cildin protein yapısının bozulması, günlük alışkanlıklarımızdaki cilt elastikiyetini kaybettirecek şekilde boynu bükme gibi sebepler boyun bölgesindeki sarkma oranını artırabilir ya da daha erken yaşlarda sarkmaya neden olabilir.

Ameliyatsız Gıdı Estetiği

Cerrahi müdahalesiz gıdı estetiği yöntemleri, cerrahi yöntemlere göre daha ucuzdur ve daha çabuk sonuçlanan iyileşme sürecine sahiptir. Bu nedenle cerrahi müdahale ile yapılan gıdı estetiği yerine ameliyatsız gıdı estetiğini tercih edebilirsiniz. Ameliyatsız gıdı estetiği yöntemlerinden biri, termal dalgalar veya ultrason dalgalarını kullanarak cilt altındaki dokularda sıkılaştırma sağlamaktır. Diğer yöntem ise ciltteki belirli bölgelere hyalüronik asit içeren dolgular eklemektir. Bu dolgular aynı zamanda ciltte kolajen üretimine yardımcı olur ve ameliyatsız biçimde gıdınız istediğiniz konuma gelir.

Cerrahi müdahale ile gıdı estetiği yaptırmak da yüz ve boyun germe ameliyatı yaptırmak veya liposuction yaptırmakla mümkündür. Eğer cerrahi müdahale ile gıdı estetiği yaptıracaksanız mutlaka bir klinikte uzman doktora yaptırmalısınız.

Gıdı Estetiği Fiyatları 2022

Gıdı estetiği ücretleri, cerrahi veya cerrahi olmayan bir yöntem seçmenize göre değiştiği gibi aynı zamanda gıdı estetiğinizi nerede yaptıracağınıza göre de değişmektedir. Cerrahi olan işlemleri mutlaka uzman doktorun olduğu bir klinikte yaptırmanız gerekirken cerrahi müdahale olmayan işlemler hem kliniklerde hem de güzellik salonlarında yaptırılabilmektedir. Gıdı estetiği fiyatları ise şehirden şehre veya gittiğiniz kliniğe göre değişmekte olduğundan gitmeyi düşündüğünüz birkaç kliniğe fiyat sorarak piyasa araştırması yapıp içinize sineni tercih etmelisiniz.

KAYNAK: