Ginseng çayı ile vücut direnciniz iki kat artacak

Ginseng çayı ile vücut direnciniz iki kat artacak
GİRİŞ

Tarihi geleneksel Çin tıbbına kadar uzanan ginseng çayı, ülkemizde de sık sık tüketilmeye başlandı. Bilim insanları tarafından tavsiye edilen bu çayın faydaları açıklandı.

İnsan sağlığının doğal besinler ile desteklenmesi gerektiğini savunan bilim insanları, özellikle bağışıklık sistemini uyaran besinler üzerinde araştırmalar yürütmeye devam ediyorlar. Bu kapsamda son dönemlerde ülkemizde de popüler hale gelen ginseng çayına dikkat çeken bilim insanları, Uzak Doğu’da sıklık ile tüketilen bu çayın başta bağışıklık sistemi olmak üzere pek çok noktada etkili olduğunu ifade etti.

5 bin yılı aşkın süre önce Çin’de bulunan Mançurya dağlarında keşfedilen ve o dönemden bu yana da sağlık uygulayıcıları tarafından aktif olarak kullanılan ginseng bitkisi, son dönemlerde çay olarak tüketilmeye başlandı. Eski dönemlerde yalnızca kraliyet ailesi ve soylular tarafından bilinen bu bitki, günümüzde kolay ulaşılabilir olması sayesinde her kesim tarafından tüketilmeye başlandı. Ginseng çayının düzenli tüketilmesi durumunda pek çok faydasının olduğunu ifade eden bilim insanları, araştırmalarının sonuçlarını açıkladı.

GİNSENG ÇAYI NEDİR?

Ginseng kökünden yapılan ginseng çayı, son dönemlerin popüler bitkisel takviyelerinden biridir. Bu çay bitkinin köklerinin kaynatılması ile hazırlanabileceği gibi hazır olarak satılan poşet formu ile de tüketilebilir. Ginseng çayının hazırlanması için Asya ginsengi veya Amerikan ginsengi kullanılabilir.

GİNSENG ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Hem renk hem de yapı açısından farklı türleri bulunan ginseng bitkisi, bağışıklık sistemini büyük ölçüde destekler. Her ginseng bitkisinde benzer faydaları yakalamak mümkündür. Kilo kaybını hızlandıran ginseng çayı, kişinin sağlıklı bir şekilde kilo vermesini sağlar. Enerji seviyesini artırdığı için yorgunluk hissinin ortadan kalkmasını sağlayan bu çay, özellikle kadınların dirençleri üzerinde direkt olarak etkilidir.

Düzenli tüketimde daha genç ve daha parlak görünen bir cilde erişilmesine aracılık eden ginseng çayı, ayrıca cilt lekelerini de onarır. Cildin yanı sıra saç sağlığını da direkt olarak destekleyen ginseng çayı, daha gür ve daha kalın telli saç oluşumuna aracılık eder. Ek olarak diyabet hastaları için de çeşitli faydalar sağlayan bu doğal çay, kan şekerini kontrol altına alır.

KAYNAK: UŞAK HABER