Göz kapaklarınız çok şey anlatıyor! MG ve kolesterol belirtileri açıklandı

Göz kapaklarınız çok şey anlatıyor! MG ve kolesterol belirtileri açıklandı
GİRİŞ

Hastalıkların erken teşhislerinin tedavi sürecinde oldukça etkili olduğunu belirten uzmanlar, göz kapaklarında gözlenen değişiklikler ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Göz kapaklarınız çok şey anlatıyor! MG ve kolesterol belirtileri açıklandı - İnsan sağlığı genetik faktörlere, beslenme ve uyku alışkanlıklarına ve daha pek çok değişkene bağlı olarak farklı tablolar ile gündeme gelebilir. Genetik faktörlerin kişinin sağlık tablosunun oluşmasında oldukça etkili olduğunu belirten uzmanlar, alınacak olan birtakım önlemler ile ilgili faktörlerin önüne geçilebileceğini ifade etti.

Birçok hastalık için erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu belirten uzmanlar, çoğu zaman vücudumuzun birtakım sinyaller verdiğini ancak o sinyallerin göz ardı edildiğini ifade etti. Üzerinde durulması gereken sinyallerin kişinin hayatını kurtarabilecek öneme sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, son olarak göz kapaklarına dikkat çekti. Göz kapaklarının başta yüksek kolesterol ve MG hastalığı olmak üzere pek çok hastalık ile ilgili bilgiler verdiğini belirten uzmanlar, detayları paylaştı.

goz-kapagi-2.jpg

DÜŞÜK VE ŞİŞKİN GÖZLER O HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR

Göz kapaklarının düşük ve şişik olmasının bazı hastalıklar ile ilgili uyarıcı nitelikte olabileceğini ifade eden uzmanlar, özellikle MG hastalığına dikkat çekti. İskelet kaslarının farklı oranlarda zayıflanmasına sebep olan ve uzun süreli bir otoimmün rahatsızlığı olarak bilinen MG hastalığının göz kapaklarından da teşhis edilebileceğini ifade eden uzmanlar, bu hastalığın ilk belirtisinin göz düşüklüğü ve çift görme olduğunu vurguladı.

Gözlerin şişkin olmasının da zehirli guatrın belirtileri arasında olduğunu ifade eden uzmanlar, hormonal bozukluklara müdahale edilmemesi durumunda görme kayıplarının yaşanabileceğini belirtti.

goz-kapagi-1.jpg

BU DEĞİŞİKLİKLERE DİKKAT

Göz kapaklarında oluşan beyaz ya da sarı şişkinliklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu tip değişikliklerin yüksek kolesterolün habercisi olabileceğini vurguladı. Ek olarak göz kapaklarının birbirine yapışması durumunun da mutlaka ciddiye alınması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu değişimin kırmızı göz hastalığı olarak tanımlanan konjonktivit isimli rahatsızlığın habercisi olabileceğini bildirdi.

Son olarak gün içerisinde birçok kişinin başına gelen ancak çoğu zaman önemsenmeyen göz seğirmesi durumuna dikkat çeken uzmanlar, bu durumun stres, aşırı kahve tüketimi ve yorgunluk gibi düzeltilebilecek durumlar neticesinde ortaya çıkabileceğini ifade etti. Ancak tüm önlemlere rağmen devam eden göz seğirmesinin dikkate alınması gerektiğini belirten uzmanlar, B13 vitamini ve magnezyum eksikliğinin de bu duruma sebep olabileceğini vurguladı.

KAYNAK: UŞAK HABER