Göz yorgunluğu bu hareketler ile son bulacak! Gün içinde tekrar etmeniz yeterli

Göz yorgunluğu bu hareketler ile son bulacak! Gün içinde tekrar etmeniz yeterli
GİRİŞ

Ekrana maruz kalma, uykusuzluk, yorgunluk, stres gibi pek çok faktör göz sağlığını direkt olarak etkiler. Peki, göz yorgunluğu nasıl giderilebilir?

Göz yorgunluğu bu hareketler ile son bulacak! Gün içinde tekrar etmeniz yeterli - Uzun süre ekrana maruz kalma, uykusuzluk, yorgunluk, stres, gün ışığı ve daha pek çok faktör göz sağlığını direkt olarak etkilemektedir. Bu faktörlerin birine ya da birkaçına maruz kalmak, gözlerde kızarıklığa, göz kuruluğuna ve ağrılara sebebiyet verebilmektedir.

Göz sağlığı yalnızca kişinin görme kalitesi ile değil, yaşam kalitesi ile de ilişkilidir. Kontrol altına alınmayan semptomlar zaman içerisinde görme bozukluklarına sebep olabilecekleri gibi şiddetli baş ağrılarına ve diğer olumsuzluklara da yol açabilir. Peki, bu noktada göz sağlığının korunabilmesi için neler yapılabilir? İşte uzmanlardan gelen basit uygulama önerilerine ilişkin detaylar…

goz-yorgunlugu-2.jpg

45 SANİYENİZİ AYIRIN

Gün içerisinde gerek iş gerek ise de eğitim sebebi ile uzun süre bilgisayar ekranına bakmak durumunda olanlar için birtakım tavsiyelerde bulunan uzmanlar, bu basit uygulama ile gözlerin büyük ölçüde dinlendirilebileceğine işaret etti. Söz konusu hareketin ayakta veyahut da dik oturur pozisyonda yapılabileceğini belirten uzmanlar, uygulama adımlarını şu şekilde sıraladı:

  • Başparmağınızı 25 santimetre uzağınızda ve göz hizanızda tutun.
  • 15 saniye boyunca yalnızca başparmağınıza odaklanın.
  • 15 saniye dolduktan sonra aynı hizada ancak 6 metre uzaklıkta olan farklı bir cisme odaklanın ve 15 saniye boyunca yalnızca o cisme bakın.
  • İkinci 15 saniyenin de tamamlanmasının ardından gözlerinizi 6 metreden daha uzakta olan bir cisme odaklayın.

goz-yorgunlugu-3.jpg

GÖZLERİNİZİ HAREKET ETTİRİN

Sürekli olarak aynı noktaya bakmanın bir yerden sonra gözde yanmaya, ağrıya, bulanık görmeye sebep olabileceğini belirten uzmanlar, göz sağlığı için gün içerisinde tekrarlanması gereken bazı hareketleri şu şekilde sıraladı:

  • Sabit durun ve kafanızı oynatmadan sola ve ardından da sağa odaklanın. Bu hareketi 3 kez tekrar edin.
  • Sabit durun ve kafanızı oynatmadan gözlerinizi yukarıya ve aşağıya doğru hareket ettirin. Hareket esnasında aşağıda ve yukarıda gördüğünüz nesnelere kısa süreli de olsa odaklanmaya çalışın. Bu hareketi 5 kez yukarıya 5 kez de aşağıya olacak şekilde 3 set halinde tekrar edin.

KAYNAK: UŞAK HABER