Grip mevsimi başlamadan deneyin! Ihlamurun faydası bu şekilde 15 kat artacak

Grip mevsimi başlamadan deneyin! Ihlamurun faydası bu şekilde 15 kat artacak
GİRİŞ

Havaların soğuması ve okulların da açılması ile birlikte hastalık sezonu açıldı. Ihlamur tüketimine dikkat çeken uzmanlar, püf noktaları paylaştı.

Grip mevsimi başlamadan deneyin! Ihlamurun faydası bu şekilde 15 kat artacak - Eylül ayına girilmesi ile birlikte aniden gerileyen hava sıcaklıkları, mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıkları tetikledi. Ek olarak bu süreçte okulların da açılması ile birlikte gribal enfeksiyonlarda artış gözlenirken uzmanlardan ‘ıhlamur’ tavsiyesi geldi.

Faydaları ile birçok bilimsel makaleye konu olan ıhlamurun yalnızca hastalık döneminde değil olağan rutinde de tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, ıhlamur çayının doğal bir ilaç olduğunu ve bağışıklığı ciddi oranda güçlendirdiğini belirtti. Saymak ile bitmeyen birçok faydası bulunan ıhlamurun alerji durumu olmaması halinde her yaş grubu tarafından tüketilebileceğini belirten uzmanlar, bu noktada ıhlamurun faydasını artıracak o püf noktaya dikkat çekti. Ihlamurdan alınacak olan faydanın çayı demleme yöntemi ile orantılı olduğunu belirten uzmanlar detayları paylaştı.

IHLAMUR KAYNATIRKEN DİKKAT

Ihlamurun faydalarının rengine göre değişiklik gösterdiğini ifade eden uzmanlar, kırmızıya dönen bir ıhlamurun tüm besinlerini yitirmiş olduğunu vurguladı. Bu neden ile taze ıhlamurun demlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu noktada da ıhlamur kaynatırken bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ihlamurun faydasını 15 kata kadar artıran tarife ilişkin detaylar şu şekilde paylaşıldı:

  • 500 ml suyu kaynatın ve su biraz ılıdıktan sonra ıhlamurun çiçekli kısmından bir tutam ekleyin. 8 dakika kadar bu şekilde bekledikten sonra çayı süzün ve içerisine bir çay kaşığı bal ekleyin.

IHLAMUR ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Ihlamurun su ile birlikte kaynatılmaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, kaynayan ve ılıyan suya eklenen ıhlamurun vücuda birçok katkısının bulunduğunu belirtti. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre ıhlamur çayının en bilindik faydaları şu şekilde:

  • Uyku kalitesini artırır. Uyumadan önce içilen bir bardak ıhlamur çayı, uykuya geçişi hızlandırır.
  • Vücudu serbest radikallerden koruyarak bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
  • Boğaz enfeksiyonlarını ve diğer grip belirtilerini giderir.
  • Öksürüğü azaltır.
  • Karın ağrısını giderir, mide ağrılarını hafifletir.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Vücuttaki iltihapları söker.
  • Eklem ağrılarını giderir.
  • Astım semptomlarını azaltır.

KAYNAK: UŞAK HABER