Günde 1 bardak içmek yaşlanma etkilerini azaltıyor! Virüs düşmanı doğal karışım

Günde 1 bardak içmek yaşlanma etkilerini azaltıyor! Virüs düşmanı doğal karışım
GİRİŞ

Hastalıklardan uzak durmak ve her zaman genç kalmak isteyenler doğal yöntemleri araştırıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve cildi gençleştiren kolajen deposu karışım nasıl hazırlanır?

Kolajen, vücuttaki hücreleri bir arada tutan ve bağ dokuyu güçlendiren bileşenlerin başında geliyor. Bu yüzden hastalıklara yakalanmamak ve bağışıklığı güçlü tutmak için, içerisinde kolajen bulunan gıdalar tercih edilmeli. Ayrıca cildi gençleştirici ve yaşlanma karşıtı etki gösterdiği için kolajen içeren gıdalar genç kalmaya yardımcı oluyor.

Yapılan araştırmalara göre yaş ilerledikçe vücuttaki kolajen miktarı otomatikman azalıyor. Bu yüzden kolajen seviyesi düştükçe yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Yaş ilerlemesine rağmen vücuttaki kolajen miktarını arttırmak sanıldığı kadar zor değil. Uzmanlara göre içeriğinde en fazla kolajen bulunduran karışım ilikli kemik suyu!

İLİKLİ KEMİK SUYU FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle koronavirüs salgını döneminde uzmanların sık sık “Tüketin” uyarısında bulunduğu kemik suyu bir kez daha gündem oldu. Kemik suyu kemik ve bağ dokusundan oluştuğu için kolajen bakımından çok zengindir. Ayrıca kemik suyunda bol miktarda kalsiyum, magnezyum, fosfor, amino asitler, kondroitin ve glokozamin gibi bileşenler de vardır. Kış aylarında veya yaz aylarında fark etmeksizin her dönem tüketilmesi tavsiye edilir.

Yemeklere konan ilik suyu, düzenli olarak tüketildiğinde beynin yaşlanmasını engellemeye yardımcıdır. Virüsleri engellemek ve bağışıklığı güçlendirmek gibi etkileri olan ilikli kemik suyu mutlaka sofralardaki yerini almalıdır. Kolajen bakımından zengin olduğu için cildin elastikiyetini arttırır ve daha genç görünmeye yardımcı olur.

HER GÜN 1 BARDAK İLİKLİ KEMİK SUYU

Yaşlandıkça merkezi sinir sistemindeki zararlı toksinler birçok hastalığa davetiye çıkarır. Ancak kemik suyu zengin mineral içeriğ sayesinde hem hastalıklara karşı korur hem de yaşlanma karşıtı etki gösterir. Grip ve benzeri enfeksiyona bağlı hastalıklarla savaşır. Bunlara ek olarak beyin gelişimine de katkı sağlar. Her gün 1 bardak kemik suyu içmek vücudu dinçleştirir ve ileri yaşlarda görülen kemik hastalıklarını önler. Gelişim çağındaki çocuklar, hamileler ve kemikleri kırılan hastaların bol bol tüketmesi tavsiye edilir.

NOT: İçerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, öneri ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Sağlıklı ve doğru sonuç almak için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

KAYNAK: UŞAK HABER