Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Basur olarak bilinen hemoroid hastalığının tedavi edilmesi için genellikle doktorlar tarafından ilaçlar ya da kremler verilir.

Hemoroid tedavisi dendiği zaman akla ilk olarak ameliyat gelir. Ancak cerrahi yöntemler genellikle çok ileri seviyede hemoroid hastalarının tedavilerinde kullanılır. Bu nedenle de hemoroidi olan hastaların mutlaka birden fazla doktora danışarak hastalıklarının tedavilerini yönetmeleri gereklidir.

Kadınlarda Basur Neden Olur?

Kadınlarda hemoroidin olma sebebi, iki farklı şekilde gerçekleşebilir:

  • Bunlardan ilki, kabızlık ile ishalin sürekli olarak kişilerde yaşanmasıdır. Sürekli kabız olan kişilerin zorlanmasından dolayı basur meydana gelebilir.
  • Bir diğer neden ise daha önce doğum yapmış olan kadınların eğer yaptıkları doğumlar normal doğum ise zorlanmalar ya da fiziksel diğer etkenler dolayısıyla da basur oluşumu gerçekleşebilir.

Hemoroide Ne İyi Gelir?

Basurda faydalı olarak görülen yöntemlerden bazıları şöyle sıralanmıştır:

  • Diyet yapmak ve yapılan diyete ağırlıklı olarak lifli gıdaları dahil etmek
  • Hareket etmek ve bir egzersiz programına bağlı kalmak
  • Ilık su banyosu alışkanlığını edinmek
  • Tropikal ürünler ile beraber evde yapılmış olan doğal merhemlerin kullanımı

Bu yöntemlerin uygulanması ile beraber hemoroid sorununa sahip olan kişilerin tamamen iyileşme durumları söz konusu olmaz. Ancak yaşadıkları ağrılar azaltılarak kişilerin günlük hayatlarını daha normal yaşamaları sağlanabilir.

Hemoroid Hastaları Nelere Dikkat Etmeli?

Hemoroid hastalarının günlük hayatlarında dikkat etmeleri ve değiştirmeleri gereken şeyler şöyle sıralanmıştır:

  • Günlük yeme düzenleri içine mutlaka lifli gıdaları dahil etmelilerdir. Sabahtan akşama dek yedikleri her öğünde lifli besinlerin bulunması, kişilerin daha ağrısız zamanlar geçirmelerine katkı sağlayacaktır.
  • Tuvalette uzun süre oturulmamalıdır. Eğer böyle bir alışkanlıkları mevcutsa hemoroid hastalarının bu alışkanlıklarını derhal bırakmaları gereklidir.
  • Kilo almamaya dikkat edilmelidir. Eğer kişilerin fazla kiloları varsa da bu kilolarını vermek için mutlaka yardım almalılardır.
  • Günde en az 2,5 litre su tüketimi gereklidir. Eğer yeteri kadar su tüketilmezse kişiler sindirim sistemlerini doğru bir biçimde çalıştıramadıkları için tuvalete çıkarken zorlanacaklardır.
  • Hemoroid sorunu olan kişilerin hayatlarında sporu mutlaka aktif bir halde tutmaları gereklidir.

Basur Olanlar Ne Yapmamalı?

Basur hastalarının kaçınmaları gereken davranışlardan ilki, aşırı karbonhidrat tüketimidir. Özellikle makarna ve pilav gibi besinleri sürekli olarak tüketmek, hemoroid için sağlıklı bir durum teşkil etmeyecektir. Bununla beraber kırmızı etten de uzak durulması gereklidir. Kişilerin uzun süreli oturma eyleminden uzak durmaları da tavsiye edilmiştir.

KAYNAK: UŞAK HABER