Her hastalığa şifa doğal antibiyotik! Hastalıklara iyi gelen besinler neler?

Her hastalığa şifa doğal antibiyotik! Hastalıklara iyi gelen besinler neler?
GİRİŞ

Enfeksiyona bağlı hastalıkları hemen tedavi eden doğal antibiyotik besinler hangileri? Kuru öksürüğü kesiyor, kanseri önlüyor, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor…

Doktorlar, vücuda yayılan ve organları olumsuz etkileyen enfeksiyonun mutlaka vücuttan atılması gerektiğini söylüyor. Bunun için doğru bir tedavinin yanı sıra sağlıklı ve besleyici gıdalarla beslenmek de önem taşıyor. En az ilaçlar kadar etkili olan ve hastalıklara iyi gelen besinlerin hangileri olduğu merak ediliyor.

Kanserden kalp hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarından cilt sağlığına kadar her derde deva yiyecekler araştırılıyor. Bu besinler, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara karşı vücut direncini arttırıyor. Antibiyotik kadar etkili olan besinlerin sofradan eksik edilmemesi gerekiyor. Peki doğal antibiyotik yerine geçen besinler hangileri?

dogal-antibiyotik-3.jpg

DOĞAL ANTİBİYOTİK GIDALAR

Sarımsak ve soğan, özellikle çiğ tüketildiğinde içindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kansere karşı koruyucu etkisi bulunan sarımsak, hücre onarımını kolaylaştırdığı için hastalıkların iyileşmesini sağlıyor. Helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını önleyen sarımsak ve soğanın mutlaka sık sık tüketilmesi tavsiye ediliyor. Fakat sarımsağın aşırı tüketimi vücutta kanamalara yol açabildiği için abartılmadan yenmesi gerekiyor.

Vücut direncini arttırmada en etkili besinler arasında kefir yer alıyor. Mikrop kırıcı etkisi bulunan kefir, düzenli tüketildiğine üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre kefir gribal enfeksiyonu iyileştirmeye katkı sağlarken bağırsakta kanser oluşturan etkenleri ortadan kaldırıyor. Ayrıca probiyotik özelliği ile sindirim sistemine katkı sağlıyor.

dogal-antibiyotik-4.jpg

ISPANAK VE TURP FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruyan besinlerden bir diğeri ıspanak. A, B, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum ve quarcetin içeren ıspanak enfeksiyonları tedavi etmede fayda sağlıyor. C vitamini ve folik asit enfeksiyonlarla savaşmada etkili olurken kalp ve beyin sağlığına iyi geliyor.

“Turp gibi olmak” deyimiyle akıllara gelen turp, zengin miktarda C vitamini, folik asit, fosfor ve diyet lif içeriyor. Çok güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için soğuk algınlığı gibi hastalıkları kısa sürede tedavi ediyor. Yüksek lifli olduğu için sindirim ve boşaltım sistemini düzenleyip güçlendiriyor.

KAYNAK: UŞAK HABER