Hollywood diyeti nedir, zararlı mı? Hollywood diyetinde neler var?

Hollywood diyeti nedir, zararlı mı? Hollywood diyetinde neler var?
GİRİŞ

Başarılı oyuncu ve sunucu Ufuk Özkan’ın hızla kilo vermesini sağlayan ancak bu esnada da bağışıklık sisteminin çökmesine sebep olan Hollywood diyetinin içeriği merak edildi.

Hem sinemada hem de televizyon dizilerinde sergilediği başarılı oyunculuk performansları ile hafızalara kazınan ve yanı sıra sunuculuğunu üstlendiği yarışma programları ile de izleyicilerin evlerine konuk olarak popülaritesini artıran Ufuk Özkan, son günlerde hayranlarını üzen sağlık problemleri ile gündeme gelmeye başladı. Bir süre önce bazı film projeleri için 5- 6 kilo vermek üzere diyete başlayan ancak diyetin etkisi ile 17 kilo birden vererek bağışıklık sisteminin çökmesine sebebiyet veren Özkan, karaciğer sorunları ile boğuşmaya başladı.

Şu sıralar siroz hastalığına yakalandığı ve bu kapsamda da karaciğer nakline ihtiyaç duyduğu haberleri ile gündeme gelen Ufuk Özkan, yapmış olduğu Instagram paylaşımında karaciğer ile ilgili sıkıntılar yaşadığını kabul ederek tedavi altında olduğunu belirtti. Özkan’ın sağlığına ciddi derecede zarar veren o diyet, birçok kişi tarafından merak edildi. “Hollywood diyeti” olarak adlandırılan diyetin içeriği araştırılmaya başlandı. Peki, Hollywood diyeti nedir? Hollywood diyeti nasıl uygulanır? Hollywood diyetinin zararları nelerdir? İşte ayrıntılar…

HOLLYWOOD DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Ufuk Özkan’ın yanı sıra binlerce kişi tarafından sıklık ile uygulanan programlardan biri olan Hollywood diyeti, “greyfurt diyeti” ve “18 günlük diyet” isimleri ile de bilinir. Bu diyette yağ yakıcı enzimlerin aktif edildiği savunulur. Yumurta, yağ, protein açısından zengin olan besinler ve bazı sebzelerde oluşan diyet programında ayrıca her öğün bir greyfurt yenilmesi gerekir. Hollywood diyetinde et, unlu gıdalar, baklagil, alkol ve şeker tüketilmesi kesinlikte yasaktır.

HOLLYWOOD DİYETİ ZARARLI MIDIR?

Her diyette olduğu gibi Hollywood diyetinde de birtakım sıkıntılar meydana gelebilir. Çünkü uygulanacak olan diyet programları ilgili kişinin bünyesine uygun olmayabilir. Uzmanlara göre Hollywood diyeti, aşırı düşük kalori alımını ve yetersiz beslenmeyi içermektedir. Bu neden ile bu diyet birçok kişinin sağlığında olumsuz durumların yaşanmasına sebebiyet verebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER