Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Hurma diyeti yapmak için kişilerin tüketmesi gereken besinler hurma, yoğurt, yeşil çay ve sudur.

Hurma diyeti sırasında belirtilen bu besinlerin dışında hiçbir şey tüketilmemektedir. Bu sayede kişiler kolaylık ile kilo verebilirler.

Bu diyet yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus günde en fazla 21 tane hurmadan fazla hurma tüketilmemesidir. 7 gün boyunca hiç ara vermeden yapılan bu diyet ile birlikte kişiler 5 kilo ile 7 kilo arasında zayıflamaktadırlar. Aynı zamanda günde en az 40 dakika da yürümelidirler.

Hurma diyeti, hem yağ yakan hem de kilo verdiren bir diyet türüdür. Her öğünde 7 adet hurma ve bir kase light yoğurt olmak üzere günde toplam 21 tane hurma ve 3 kase light yoğurt tüketilmelidir. Bu sayede tam anlamı ile hurma diyeti yapılmış olur. Kişiler bu diyet türüyle birlikte zayıflayabilirler. Bu diyeti yapan kişiler aynı zamanda gün boyunca bol su da içmelidirler.

Hurma Diyeti Nedir?

Hurma diyeti tanımı yalnızca hurma, yoğurt ve yeşil çay tüketilerek yapılan diyettir. Hurma diyeti ile birlikte vücuttaki ödem atılarak sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Bu diyeti yapan kişiler oldukça hızlı ve sağlıklı şekilde 3, 5 ya da 7 kilo civarı kilo verebilirler. Aynı zamanda mide ve sindirim sistemi için de son derece faydalı olan bu diyet ile birlikte kişiler sindirim sistemi sağlıklarını da kazanabilirler. Aynı zamanda insan vücudunun günlük ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller de bu diyet ile birlikte kısmen karşılanmaktadır.

Hurma Diyeti Zararı Var Mıdır?

Hurma diyeti zararları bu diyeti yapan kişilerin vücutlarını olumsuz etkileyen etkilerdir. Oldukça sağlıklı ve hafif bir diyet olsa da bazı kişiler için bu diyet oldukça zararlı etkilere sebep olmaktadır. Bu diyet tipini özellikle şeker hastası olanlar, hamile ya da emziren annelerin kesinlikle yapmaması gereklidir. Hurma diyeti ile birlikte vücuttaki şeker miktarının değişiklik göstermesi beklenilmektedir. Bu nedenle de şeker hastası kişiler için önerilmez. Aynı zamanda emziren annelerin ve anne adaylarının daha fazla minerale ve vitamine ihtiyaç duydukları bilinmektedir. Bu diyet ile alınacak vitamin ve mineral miktarı yeterli olmayacağı için kişilerin bu diyeti yapmaması gereklidir.

KAYNAK: