İbn-i Sina binlerce yıl önce söylemişti: Vücudu tamamen temizliyor!

İbn-i Sina binlerce yıl önce söylemişti: Vücudu tamamen temizliyor!
GİRİŞ

Doğal şifalı yöntemlere her geçen gün ilgi artmaya devam ediyor. Özellikle büyük tıb alimi İbn-i Sina’nın formülleri ise her geçen şaşırtıcı sonuçlarıyla öne çıkıyor.

Tarihin en ünlü tıp alimlerinden İbn – i Sina’nın tavsiyeleri günümüzde hala insanlara şifa dağıtmaya devam ediyor. Yapılan yeni birçok araştırma sonrasında İbn – i Sina’nın önerdiği birçok formülün işe yaradığına dair kanıtların elde edilmesi ise şaşırtıyor.

İbn – i Sina’nın El – Kanun fi’t – Tıb adlı kitabında yer alan ve vücudu temizlediğini ifade ettiği bitkiler ise şaşırtıcı sonuçlar vermeye devam ediyor. Vücudun baştan sona temizlenmesini sağlayan bu bitkiler sayesinde çok daha sağlıklı bir yaşam mümkün hale geliyor.

İBN – İ SİNA’NIN VÜCUDU TEMİZLEYEN FORMÜLÜ!

El – Kanun Fi’t – Tıb kitabında İbn – i Sina tarafından yer verilen birçok bitki insan vücudu için faydalarıyla günümüzde de uzmanlar tarafından önerilmeye devam ediyor. Şifalı bitkilerin geçmişten günümüzde faydaları ise tartışmasız bir gerçek olarak öne çıkıyor.

İbn – i Sina’nın kitabında yer verdiği üzere sedef otu ise bu şifalı bitkiler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Damaların iç yüzeyini kuvvetlendiren sedef otu, kılcal damardaki kan dolaşımını da düzenliyor. Ayrıca öksürüklerin de kesilmesinde ciddi bir fayda sağlıyor.

İBN – İ SİNA’NIN ÖNERDİĞİ ŞİFALI BİTKİLER!

Sedef otunun yanı sıra İbn – i Sina tarafından daha pek çok farklı bitki vücuda sağladığı faydalar ile öne çıkıyor. Bu kapsamda ıspanak da en çok dikkat çeken bitkiler arasında yer aldı. E, C, B ve A vitamini yönünden zengin ve magnezyum, demir, kalsiyum barındıran ıspanak, vücuda sayısız fayda sağlıyor.

Az bilinen akasma bitkisi ise iltihapları önleme konusunda fayda sunan önemli bitkiler arasında gösterildi. Son derece tesirli bir bitki olan akasma, zehirli özellikleri nedeniyle mutlaka dikkatli ve uzman önerisine göre tüketilmelidir. Özellikle genital bölge rahatsızlıkları için erkeklere birçok yönden fayda sağladığı ifade ediliyor. İbn – i Sina’ya göre yabani tere de hazmı kolaylaştırması açısından önem arz ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER