İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Ada çayı içmek için 5 sebep! Kışı hastalıksız atlatın…

İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Ada çayı içmek için 5 sebep! Kışı hastalıksız atlatın…
GİRİŞ

Havaların soğuması ile vatandaşlar gribal enfeksiyonlardan kurtulmak için çeşitli yollar aramaya başladı. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun sizin için çok özel bir tavsiyesi var.

Kış mevsiminin zorlu koşulları ve grip mevsimiyle karşı karşıya kaldığımızda, bağışıklık sistemimizi güçlendirebilecek doğal ilaçlara yönelmek zorunlu hale geliyor. Profesör Dr. İbrahim Saraçoğlu, evlerimizin konforunda kolayca uygulanabilecek etkili grip tedavileri ve önleyici tedbirler hakkında önemli bilgiler verdi. Şimdi sizlere Saraçoğlu'nun gribe karşı müthiş bir kalkan görevi gördüğünü söylediği çayın tarifini veriyoruz.

Alanında uzman bir isim olan Dr. İbrahim Saraçoğlu, kış aylarında bağışıklığınızı nasıl güçlendireceğinizi ve nasıl sağlıklı kalabileceğinize dair çok önemli açıklamalar yaptı. Ünlü doktor bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve grip ve soğuk algınlığı gibi soğuk havalarda ortaya çıkan hastalıkların saldırısına karşı kendinizi korumak için sizlere güçlü bir formül sunuyor. İşte detaylar.

ADA ÇAYININ FAYDALARI

Soğuk havalarla birlikte salgın hastalıkların daha da yaygınlaştığı bir dönem bizleri bekliyor. Grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlar gibi hastalıkların yayılma riski özellikle bu dönemlerde çok yüksektir, bu da güçlü bir bağışıklık sisteminin önemini artırmaktadır. Son zamanlarda hastaneler ve eczaneler yüksek ateş, halsizlik ve öksürük gibi semptomlarla mücadele eden bireylerle dolup taşıyor. Bununla birlikte, geleneksel tedavi yöntemlerinin yanı sıra, doğal ilaçlara yönelik artan bir eğilim de söz konusu.

Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu zorlu dönemde bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olacak etkili bir doğal çay tarifi sunuyor. Dr. Saraçoğlu'na göre, her sabah ve akşam bir fincan ada çayı içilebilir. Ayrıca uzman isim, ada çayının gargara amacıyla kullanılmasını ve hatta faydalarını artırmak için ebegümecinin de eklenmesini öneriyor. Ada çayı kaynatılarak yapılabilse de, demlemek aslında daha avantajlıdır. Demleme, çayın besin değerini korumasını sağlar ve daha güçlü bir lezzetle sonuçlanır. İşte bu faydalı çayın yapılışı:

EN FAYDALI ADA ÇAYININ YAPILIŞI

Lezzetli ve besleyici bir fincan ada çayı hazırlamak için şu basit adımları izleyin: Bir demlikte 200-250 ml suyu kaynatın. Ada çayınızı demlemek için cam veya seramik bir demlik seçin. Çaydanlığa yaklaşık 2 gram adaçayı yaprağı ekleyin. Kaynar suyu demlikteki adaçayı yapraklarının üzerine dikkatlice dökün.

Adaçayının yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demleme süresi tamamlandığında, ince gözenekli bir süzgeç veya bir çay demliği kullanarak yaprakları çaydan süzün. Taze demlenmiş adaçayını dilediğiniz bir fincan veya kupada servis edin.

KAYNAK: UŞAK HABER