İshale karşı etkili bir çözüm: Moro Çorbası nedir, nasıl yapılır?

İshale karşı etkili bir çözüm: Moro Çorbası nedir, nasıl yapılır?
GİRİŞ

Günlük yaşamı da olumsuz etkileyen ishal özellikle bebeklerde çok ciddi problemler ortaya çıkabiliyor. Çok bilinmeyen Moro çorbası ile doğal bir şekilde bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

İshal, pek çok insanın yaşadığı bir sağlık sorunu. Günlük hayatı olumsuz etkileyen, vücut dengesini bozan ve bazen de tehlikeli olabilen ishal, özellikle bebeklerde ciddi riskler taşıyor.

Ancak ishale karşı basit ve doğal bir çözüm var: Moro çorbası. Moro çorbasının ne olduğu ve nasıl yapıldığı ile alakalı bilgiler haberimizde.

MORO ÇORBASI NEDİR?

Moro çorbası, 1900’lü yılların başında Alman doktor Ernst Moro tarafından geliştirilen bir havuç çorbasıdır. Moro, o dönemde binlerce bebeğin ölümüne neden olan ishal salgını ile mücadele etmek için yapmış olduğu bu çorbayı herkese önerdi.

Moro çorbası, ishale neden olan bakterilerin bağırsak duvarına tutunmasını engelleyerek, ishali durduruyor. Moro çorbası, günümüzde de pek çok ülkede ishal tedavisi için kullanılıyor.

MORO ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Moro çorbası yapmak için hemen hemen herkesin mutfağında olan çok basit malzemeler gerekiyor. Bu faydalık çorbayı yapmak için sadece havuç, su ve tuz. İşte Moro çorbasının tarifi:

  • 500 gram havucu yıkayın ve küçük parçalara kesin.
  • Havuçları 1 litre suda 1,5 saat orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen havuçları blenderdan geçirin ve püre haline getirin.
  • Kaynar suyla çorbanın hacmini 1 litreye tamamlayın.
  • 3 gram tuz ekleyin ve karıştırın.

İşte Moro çorbanız hazır. İshal olan kişiye günde 3-4 kere birer bardak verin. Çorbanın kalanını buzdolabında saklayabilirsiniz. Moro çorbası, ishale karşı etkili bir çözüm. Hem doğal hem de kolay yapılıyor. İshal sorunu yaşayanlar için Moro çorbasını denemelerini tavsiye ediyoruz.

KAYNAK: UŞAK HABER