Japonların uzun yaşam sırrı Japon diyetinin detayları…

Japonların uzun yaşam sırrı Japon diyetinin detayları…
GİRİŞ

Japonların uzun yaşam sırları ortaya çıktı. Uzmanlar bu gıdayı tüketenlerin çok daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebileceklerini ifade ediyor. İşte Japon beslenme uzmanının tavsiyesi…

Japonya’da ortalama yaşam süresinin pek çok ülkeye göre bir hayli yüksek olmasının nedeni yaşam standartlarının yüksek olmasının yanında ülke mutfağıyla da büyük bir ilgisi bulunuyor. Dünyanın pek çok farklı yerine göre çok daha uzun ve sağlıklı bir hayat süren Japonların beslenme alışkanlıkları onların daha uzun süre sağlıklı kalmalarını sağlıyor.

Japonların uzun yaşamalarının sırrı özellikle tükettikleri besinlerle ilgili. Özellikle Japonya’nın Okinawa Adası’nda 100 yaşını geçen yaşlıların sayısının bir hayli yüksek olması bu adanın bilim insanları tarafından da bazı araştırmalar yapmasına neden oldu. İşin beslenme kısmı ise dikkat çekiyor.

japon-diyeti-1.jpg

GIDALAR ONLAR İÇİN ADETA BİRER İLAÇ!

Japon Beslenme Uzmanı Asako Miyashita, CBNC’de yer alan yazısı ile Japonların uzun yaşam sırrını paylaştı. Küçük yaşlardan itibaren kendilerine gıdaları ilaç olarak düşünülmesinin öğretildiğini aktaran Miyashita, kendi büyükannesinin 92 yaşında olduğunun altını çizdi.

Japonya’da 100 yaş ve üzerinde 90 binden 500’den fazla insan olduğunu aktaran Miyashita, Japon Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı’nın 2022 raporuna göre bu rakamın 20 yıl önceye göre 5 kattan daha yüksek olduğunu belirtti.

japon-diyeti-2.jpg

BU JAPON DİYETİ ÖMRÜ UZATIYOR!

Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı doğrudan beslenme alışkanlıkları ile ilgili oluyor. Japon Beslenme Uzmanı Miyashita, geleneksel Japon diyetini uygulayanların daha sağlıklı ve uzun yaşayabileceğini aktarıyor.

Sık tercih ettikleri 5 gıdayı tavsiye eden Japon beslenme uzmanı şu yiyecekleri öneriyor:

  • Tatlı Patates
  • Daıkon Turpları
  • Balık
  • Yosun
  • Fermente Miso Çorbası

Balık özellikle Japon mutfağının en öne çıkan gıdaları arasında yer alıyor. Özellikle somon ve ton balığı gibi ağlı balıklar Japonların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Türk damak zevkine çok da uygun olmasa da yosun ise en sıra dışı ögelerden biri oluyor. Deniz yosunlarının içindeki demir, kalsiyum, folat ve magnezyum gibi mineraller ve lifli içeriği sayesinde birçok faydası bulunuyor

KAYNAK: UŞAK HABER