Jawline Dolgusu Hakkında Merak Edilenler

Jawline Dolgusu Hakkında Merak Edilenler
GİRİŞ

Estetik işlemlerinden biri olan Jawline dolgusu nedir? Yüz hatlarının daha belirgin bir hal alması adına yapılmakta olan bu işlem kişilerin elmacık kemiklerinin daha iyi görünmesine yardımcı olur.

Jawline Dolgusu Hakkında Merak Edilenler - Çene ve çene hattı bölgesi çeşitli sebeplerden dolayı belirgin olamayabilir. Bu nedenle hat üzerinde eşitsizlik ya da genetik yapıya bağlı problemler ortaya çıkabilir. Dolgu sayesinde bu durumların engellenmesi sağlanır.

Kulak hizasından başlamakla beraber çene ucuna kadar olan bölgede gerekli olduğu kadar uygulanabilen bir işlemdir. Bu şekilde gıdığın gizlenmesi ve yüz hattının dümdüz bir yapıya sahip olması sağlanmaktadır. Çenedeki kırışıklık veya geride olma sorunu varsa bununda önüne geçilmiş olur.

Jawline Nasıl Yapılır?

Kişilerin yüz hatlarını ve çene yapısını daha güzel, estetik göstermek için uygulamakta oldukları bu işlem aşamalı şekilde gerçekleşmektedir. Jawline nasıl yapılır? Konusunda ilk olarak muayeneler yapılır ve hastanın tüm gerekli olan işlemlerinden sonra sonuç alınmasına bağlı olarak işlemlere başlanır.

Cilt altına çeşitli maddelerden üretilmekte olan dolgunun enjekte edilmesi durumu vardır. Çeşitli enzim ve serumlar içermekte olan bu enjekte ile işlem yapılır. Muayene ve de kontrollerden sonra kişinin cilt yüzeyi temizlenir. İşlem yapılacak olan bölgeye anestezi kremi uygulanır. Dolgu malzemesi cilt altına iğne ile yapılır. Hasta 10 – 15 dakika klinikte dinlendikten sonra gündelik hayatına devam edebilir.

Jawline Dolgusu Yapılırken Bilinmesi Gerekenler

Kişiler tarafından yaptırılmak istenen bu dolgu için kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin doktorla bu konuyu kesinlikle görüşmesi gerekir. 18 yaşından küçük olan kişiler için uygulama yapılmayacağı bilinmelidir. Hamileler ve de hamilelik şüphesi bulunanlar için de aynı şekilde bu dolgu işlemi uygulanmamaktadır.

İşlem yapılmadan önce kan sulandırıcı ilaçların kullanılmamış olması gerekir. Bilinen bir pıhtılaşma durumu varsa da hekim ile paylaşılmalıdır. Alerjik ve hassas bir bünye söz konusu ise işlem yapılmadan önce alerji testi yapılmalıdır. Tüm bu normal olan durumların sağlanmasının ardından kişilerin işlemi yaptırması mümkündür. Jawline dolgusu yapılırken bilinmesi gerekenler bunlardan oluşmakla beraber kişilerin önem vermesinde fayda vardır.

KAYNAK: UŞAK HABER