Kabuklanma, sedef, egzema: Saç ve cilt sağlığını yok ediyor

Kabuklanma, sedef, egzema: Saç ve cilt sağlığını yok ediyor
GİRİŞ

Saçlar, saç derisi ve cilt sağlığı günümüzde en dikkat edilen konular arasında yer alıyor. Özellikle hassas olan saç derisi ve saçlarda ise bu hatalar ciddi sorunlara neden oluyor.

Saç bakım rutinleri saç derisi, cilt sağlığı ve elbette saçlar için son derece önemlidir. Saç temizliğinde en çok tercih edilen yöntemlerden olan şampuan kullanımı ise zaman zaman bazı sorunlara yol açabiliyor. Saçların daha parlak görünmesi ve sağlıklı uzamasına yardımcı olurken bir yandan cilt sağlığınızı tehlikeye atıyor olabilir.

Uzmanlar farkında olmadan alınan sülfat içerikli şampuanlara karşı önemli uyarılarda bulunuyor. Saç bakım rutinlerinizde bazı değişiklikler yaparak karşılaştığınız olası birçok cilt probleminden kurtulmanız mümkündür.

sac-yikamak-1.jpg

BU ŞAMPUANLAR SAÇ RENGİNİ SOLDURUYOR!

Dolgun, parlak ve temiz saçlar kişisel bakımın en önemli noktalarından biridir. Ancak tek başına bu özelliklere sahip olması yeterli değildir. Sağlıklı, ışıl ışıl saçlar için özel olarak geliştirilmiş kaliteli şampuan kullanımı son derece önemli görülüyor. Konuya ilişkin Posta’ya açıklamalarda bulunan Dr. Sertaç Sever, sülfatların, saçları temizlemek için yaygın olarak tercih edildiğinin altını çizdi.

Deterjan benzeri maddeler olduğunun altı çiziliyor. Saçlardaki yağı ve kiri çözerken aşırı kuruluk yapabiliyor. Özellikle kuru ve hassas saç ve saç derisine sahip kişiler için bu durum tehlikeli görülüyor. Bu nedenle tercih edilecek şampuanların içeriklerinin iyice kontrol edilmesi gerektiği aktarılıyor. Saç renginde de solmalara neden olabileceği aktarılıyor.

sac-yikamak-3.jpg

BU RAHATSIZLIKLARA NEDEN OLABİLİR!

Dermatoloji uzmanlarına göre sahte şampuanların kullanımının sedef ve egzemayı tetikleyebileceği aktarılıyor. Bu durum sadece içindeki öze maddelerden değil, orijinal markadan farklı ve kalitesiz içeriklere sahip olabileceği için kesinlikle önerilmiyor. Deride tahrişe, sivilcelere ve diğer birçok sağlık sorununa neden olabileceği aktarılıyor.

sac-yikamak.jpg

CİLT KANSERİNİ TETİKLEYEBİLİR!

Konuya ilişkin yapılan bilimsel araştırmalarda bazı kimyasal bileşenlerin östrojen hormonunu taklit edebileceği ve hormonal dengeyi etkileyebileceği aktarılıyor. Öte yandan cilt kanseri gibi hastalıklar da bu tür yanlış kimyasal bakım ürünlerinin kullanımından kaynaklanabileceğinin altı çiziliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER