Kadınlarda adet döneminde rahim duvarı kalınlaşması için doğal çözüm!

Kadınlarda adet döneminde rahim duvarı kalınlaşması için doğal çözüm!
GİRİŞ

Her kadında adet döneminde yaşanan kanamalar sırasında rahim duvarında kalınlaşma meydana gelir. Doktorların normal kabul ettiği bu durumun uzun sürmesi halinde tedavi gereklidir…

Kadınlarda adet döneminde rahim duvarı kalınlaşması için doğal çözüm! - Her kadın ortalama 28 günde bir adet kanaması yaşarken bazı kadınlarda bu döngünün günleri değişebilir. Hamilelik durumunda adet kanaması olmaz. Her kadında adet kanamalarından önce rahim duvarı doğal şekilde kalınlaşır. Bu durum, doktorlara göre sağlıklı ve normal kabul edilir. Ancak adet döneminden sonra devam eden rahim duvarı kalınlaşması bazı sorunlara yol açabilir.

Kadınların üreme sistemini yeniledikleri adet döneminde, gebelik halinde kanama olmaz. Fakat hamilelik durumu olmayan her kadın ortalama 28 günde bir adet kanaması yaşar. Rahim duvarı kalınlaşması ise bu kanamadan hemen önce gerçekleşir. Kanama başladığında rahim duvarında pul pul dökülme meydana gelir. Bu pullaşma adet kanamasıyla birlikte dışarı atılır ve rahim duvarı yeniden eski haline döner.

RAHİM DUVARI KALINLAŞMASI NEDENLERİ

Rahim duvarının her adet döneminde bu şekilde kalınlaşması normal ve sağlıklı bir durumdur. Ancak kalınlaşmanın normalden fazla olması ve uzun sürmesi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Kadın doğum uzmanlarına göre fazla östrojen üretimi rahim duvarını kalınlaştırabilir. Dolayısıyla östrojen ve progesteron hormonlarında bozukluk varsa rahim duvarı kalınlaşması meydana gelir. Adet düzensizliği ve kürtaj sonrası kanama gibi sorunlar da rahim duvarını kalınlaştıran sebeplerdendir.

RAHİM DUVARI KALINLAŞMASI NASIL ANLAŞILIR?

Kadınlarda adet döngüsü en kısa 21 gün, en uzun 35 gün olarak kabul edilir. Adet kanamaları da her dönemde en az 2 gün, en fazla 7 gün devam eder. Kişiden kişiye değişen bu durumda adet kalınlaşması belirtileri arasında iki adet döneminin 21 günden daha az olması ve kanamanın daha uzun sürmesi yer alır. Adet döneminin çok ağrılı olması ve düzensiz kanamalar da rahim duvarının kalınlaştığını işaret eder.

RAHİM DUVARINI KALINLAŞTIRAN YİYECEKLER

Rahim duvarını kalınlaştıran yiyeceklerin ortak özelliği östrojen bakımından zengin olmalarıdır. Bu yüzden keten tohumu, bezelye, yaban mersini, kayısı, kuru erik, soya fasulyesi gibi gıdalar tavsiye edilir. Ayrıca adet döneminde barbunya, karnabahar, brokoli, meyan kökü ve ada çayı tüketmek rahim duvarını kalınlaştırır.

KAYNAK: UŞAK HABER