Kalp ve karaciğeri koruyor! Eşek dikeni bitkisi faydası ne, nasıl kullanılır?

Kalp ve karaciğeri koruyor! Eşek dikeni bitkisi faydası ne, nasıl kullanılır?
GİRİŞ

Kalp ve karaciğer sağlığını koruyan, hastalıklarla savaşan eşek dikeni bitkisinin faydaları saylamakla bitmiyor. Vücuda zararlı maddeleri yok eden eşek dikeni bitkisi nasıl tüketilmeli?

Eşek dikeni bitkisinin faydaları özellikle kalp ve karaciğer gibi hayati önem taşıyan organlarda öne çıkıyor. Kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı vücudu korumak, varsa hastalıkların iyileşmesini sağlamak için eşek dikeni bitkisi kullanılması tavsiye ediliyor.

Doğada hemen her yerde yetişme özelliği bulunan eşek dikeni bitkisi, papatyagiller ailesinden bir bitkidir. Vücudun zehirli atıklardan arınmasını sağlayan eşek dikeni bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar eşek dikeni bitkisinden yararlanmak için nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

EŞEK DİKENİ BİTKİSİNİN FAYDALARI

Karaciğeri koruyup kanserle savaşıyor. Anne sütünün artmasında önemli etki gösterir. Kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. Kemikleri güçlendirir. Romatizma hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. Antioksidan ve antienflamatuar özellikleri sayesinde beyin sağlığını korur.

Beyni koruduğu için Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların görülme riskini azaltır. Kolesterol düşürücü etkisiyle kalp ve damar sağlığını düzenler. Vücuda zehirli maddelerin vücuttan atılmasını destekler. Fazla kilolu kişilerde metabolizma hızını düzenleyerek yağ yakımını hızlandırır.

EŞEK DİKENİ NASIL KULLANILIR?

Uzmanlar, eşek dikeni bitkisinin tohumu ile balı karıştırıp tüketmenin çok faydalı olduğunu söylüyor. Bu karışım bronş ve boğaz temizliğinde etkilidir. Bir yemek kaşığı bala bir yemek kaşığı öğütülmüş eşek dikeni tohumu karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu macundan her gün 1 tatlı kaşığı tüketin. Eşek dikeni bitkisinin tohumlarını haşlayıp salatalara katmak da faydalıdır.

Eşek dikeni bitkisinin tohumu, yoğurtla karıştırıp tüketilebilir. Eşek dikeni tohumundan doğal yağ elde edilebilir. Bu yağ ağrılı bölgeye masaj şeklinde uygulandığında ağrı ortadan kalkar. Eşek dikeni tohumundan çay yaparak günlük tüketime uygun hale getirilebilir.

EŞEK DİKENİ TOHUMU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Eşek dikeni bitkisinin tohumundan çok faydalı çay hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir bardak kaynamış suya bir çay kaşığı eşek dikeni tohumu ekleyip 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Süzgeçle tohumu süzün ve bu çayı aç karnına yemeklerden önce için. Günde 1 bardak eşek dikeni tohumu çayı içenlerin kalp ve karaciğer hastalıklarına yakalanma riski azalır.

KAYNAK: UŞAK HABER