Kan grubuna göre karakter analizi ve hastalık riskleri tespit edilebiliyor!

Kan grubuna göre karakter analizi ve hastalık riskleri tespit edilebiliyor!
GİRİŞ

Japon bilim insanlarından şaşırtan bir araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Kan grubuna göre karakter ve hastalık riskleri tespit edilebiliyor. En zeki kan grubu dikkat çekti!

İnsanların karakter özelliklerinde birçok kişi burçların etkili olduğunu düşünse de buna bilimsel bir alternatif de geldi. Japon bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre kan gruplarının karakter özellikleri üzerinde etkili olduğu tespit edildi.

Kan grubuna göre en zeki ve güçlü kişilerin ortak özellikleri ise dikkat çekti. Kan grupları üzerinde yapılan araştırmaya göre bazı kan gruplarının ayrıca çeşitli hastalıklara yakalanma risklerinin de yüksek olduğu görülüyor.

KAN GRUPLARINDA GÖRE HASTALIK RİSKLERİ BELİRLENDİ!

Kan gruplarının insan karakteri ve hastalıklara yakalama riskleri üzerinde etkili olabileceği uzun yıllarda yapılan araştırmalar ile ortaya çıktı. Japon Profesör Tokeji Furukawa ise sadece hastalıklar üzerinde değil insan karakteri üzerinde de etkili olabileceğini aktarıyor.

Araştırmalara göre A tipi kan grubuna sahip kişiler mide ve kalp hastalıklarına daha yatkın. B tipi kalp ve yumurtalık, AB tipi ise kalp ve gebelerde preeklampsi gelişme riskine sahip. 0 bireyler is ülser, aşil dendon yaralanmalarına daha yatkın.

KAN GRUPLARINA GÖRE KARAKTER ANALİZİ

Kan grubuna göre hastalık risklerinin yanı sıra karakterler de değişiyor. Buna göre kan gruplarının karakter özellikleri ise şöyle:

  • A Grubu: Yaratıcı, zeki, işbirliği yapma ve inatçılık, gerginlik gibi özelliklere sahip.
  • 0 Grubu: Güven, dayanıklılık ve sezgi gibi olumlu özelliklerin dışında bencil ve dengesiz özelliklere sahiptir.
  • AB Grubu: Akılcılık ve uyum en güçlü özellikleridir. Ancak kararsızlık ve eleştirellik ile unutkanlık en zayıf özellikleri olarak ortaya çıkıyor.
  • B Grubu: Tutkulu, kararlı ve yüksek empati yeteneklerine sahiptirler. Düzensiz davranışlar ve bencillik ise zayıf yönleridir.

KAYNAK: UŞAK HABER