Karın Gerdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın Gerdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Karın gerdirme ameliyatı sırasında izlenecek yol doktorlar tarafından yapılacak olan detaylı muayene ve görüntüleme teknikleri sonucunda belirlenmektedir.

Karın gerdirme ameliyatı yapılışı kişilerin kilosuna, sağlık durumuna ve isteklerine göre değişiklik gösterebilir. Bazen radyolojik bazen de ultrasonik görüntüleme ile birlikte bu ameliyatın nasıl yapılacağına karar verilebilir. İlk etapta belirlenen bölgelerde bulunan deri alınır. Bu deri sarkık ve hoş görüntüye engel olan deri çeşididir. Akabinde de göbek deliğinin üst tarafından kalan deri aşağı doğru gelecek şekilde gerdirilir. Bu işlem sırasında da göbek deliği tekrardan uygun konuma gelecek şekilde oluşturulur.

Kişinin karnında fazla yağ ve sarkık yapı bulunuyor ise, mevcut yağlar liposuction yöntemi ile birlikte alınır. Ardından da dikişler ile karın kasları sıkılaştırılır. Bu sayede karın operasyon öncesinde sahip olduğu sertliğe tekrar sahip olur. Operasyon sırasında kullanılan dikiş yöntemi iz bırakmayacak şekildedir ve kişiler operasyondan sonra hiçbir iz kalmadan hayatlarına devam edebilirler.

Karın Gerdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Karın gerdirme ameliyatı süresi kişinin karın yapısına bağlı olarak 3 – 3,5 saat sürebilir. Karın bölgesi geniş kişilerde ise karın gerdirme ameliyatı süresi 4 saate yaklaşabilir. Sarkıklık ve gevşeklik probleminin daha az olduğu kişilerde ameliyat 1,5 saat civarı sürebilir. Yani ameliyatın süresi kişinin durumuna bağlı olarak değişebilmektedir.

Karın Gerdirme Ameliyatı Sonrası İyileşme

Karın gerdirme ameliyatı sonrası iyileşme süresi kişinin durumuna bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genel olarak hastalar 1 – 2 gün içerisinde kaldıkları hastaneden taburcu edilirler. Bu operasyonu geçiren kişilere taburcu olduktan sonra özel bir korsa giyilmesi önerilmektedir. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre ile bu korsenin giyilmesi ile istenilen görüntüye ulaşmak son derece kolaydır. Bu korse sayesinde karın bölgesi istenilen görüntüye ulaşır ve ameliyattan tam verim alınmış olunur.

Bu operasyondan sonraki 2 – 3 gün içerisinde kişiler banyo yapabilir. Aynı süre içerisinde rutin işler tek başına yapılacak duruma da gelinir. İlk 1 hafta boyunca öksürme ve hapşırma gibi karnın gerildiği durumlarda kişilerin canı yanabilir. Karın gerdirme ameliyatı sonrasında 2 – 3 saat içerisinde kişi ayağa kalkabilecek duruma gelir.

KAYNAK: UŞAK HABER