Kene Isırması İçin Hangi Bölüme, Doktora Gidilir?

Kene Isırması İçin Hangi Bölüme, Doktora Gidilir?
GİRİŞ

Kene ısırığı bazı semptomlara sebep olacağından dolayı kene ısırması için hangi doktora gidilir araştırılarak vakit kaybedilmeden gidilmesi gereken bir durumdur.

Kene ısırığına maruz kalan kişiler hangi doktora gitmeli bilgi sahibi olmak isteniyor.

Kene sokması olduğu durumlarda kişinin tanısının konulabilmesi için iç hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanına görülmesi gerekmektedir.

Kene Isırması Nedir?

Keneler, sıcak bölgeleri tercih eden canlılar olduğundan dolayı saçlı bölge, koltuk altı ve kasık gibi ısının çok olduğu yerlere nüfuz ederler. Bu bölgelerde barınırken ısırarak kan yoluyla beslenme ihtiyaçlarını karşılar. Kene sokmasıyla vücutta alerjik semtpomlar ortaya çıkmaktadır. Kaşıntı ve kırmızı kızarık görünümlere maruz bırakır. Isırması sonucunda bakteri yayılımına neden olacağından dolayı doğal olarak hastaların da bir an önce doktora görünerek tanı konulması sağlanmalıdır. Böylelikle uzman doktor tarafından tanı konulduktan sonra hasta için en uygun olan tedavi şeklinin ne olduğu konusunda bir çözüm yolu bulunmaya başlayacaktır. Vücutta var olan kene çıkarması yapıldıktan sonra enfeksiyon gibi çeşitli sorunlara sebebiyet veren bu canlıların yaratmış olduğu etkileri ortadan kaldırmak amacıyla tedavi işlemleri başlanacaktır.

Kene Isırması Belirtileri Nelerdir?

Kene soktuktan sonra belirtiler 3 ile 30 gün gibi bir süre zarfında ortaya çıkmaya başlayacaktır. Kene ısırması belirtileri nasıl olduğunu merak eden kişiler için şu şekilde olduğunu söylemek mümkündür;

  • Yorgunluk hali görülür
  • Titreme
  • Halsizlik durumu
  • Kas ve eklem ağrıları
  • Baş ağrılarının hissedilmesi
  • Lenf bezlerinde şişkinlik
  • Zehirli olan kenelerin belirtileri de yaklaşık bir hafta gibi bir süre zarfında gün yüzüne çıkmaya başlayacaktır.

Kene Isırığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kene ısırık tedavisi erken şekilde fark edilerek tedavi edilmesi son derece önemlidir. Çünkü ne kadar erken şekilde teşhis edilirse o kadar daha kolay yaşam kalitesi güvence altına alınmaya başlanacaktır. Kene ısırığı olan kişilerin tedavi süreçlerinde çıplak elle ısırığın olduğu bölgeye dokunulmamalıdır. Uzman doktor tarafından kene çıkarma yapıldıktan sonra bölgeye antiseptik uygulama yapılması gerekiyor. Vücutta ciddi sorunların oluşmaması için kene için aşı yöntemi de yapılabiliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER