Kıl Dönmesi İçin Hangi Bölüme, Doktora Gidilir?

Kıl Dönmesi İçin Hangi Bölüme, Doktora Gidilir?
GİRİŞ

Vücut kıllarının kuyruk sokumunda birikmesi olarak tanımlanan kıl dönmesi genellikle erkeklerde daha fazla görülür.

Bu cilt hastalığı farklı nedenlerle ortaya çıkar. Kıl dönmesi için hangi doktora gidilir diye araştırılıp sorun ortadan kaldırılabilir.

Vücuttan dökülen kılların cilt altında birikmesi sonucunda kıl dönmesi meydana gelir. Aşırı kilolu olmak, uzun süre boyunca oturmak, sık sık terlemek gibi durumlar bu cilt rahatsızlığının oluşumunu tetikler. Hastalığın kendi kendine iyileşme durumu yoktur. Tedavisi için doktora gidilmesi gerekir. Kıl dönmesi rahatsızlığı için genel cerrahi bölümüne gidilmesi gerekir. Uygulanacak lazer tedavileri ve cerrahi tedaviler ile problem başarılı şekilde bitmiş olacaktır.

kil-donmesi-icin-hangi-doktora-gidlir-2.jpg

Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir?

En sık görülen kıl dönmesi belirtileri arasında kaşıntı, şişlik ve apse yer alır. Kuyruk sokumu bölgesinde bu belirtiler hissedildiği anda hastaneye başvurmak gerekir. Doktor tarafından yapılacak fiziki muayene ile sorunun olup olmadığı anlaşılabilir.

Ateş, makat bölgesinde ağrı, şişlik ve derinin kızarması, kötü koku ve akıntı, anüste kaşıntı kıl dönmesinin yaygın görülen belirtileri arasında sayılır. Kuyruk sokumu bölgesinde yaygın görülen bu rahatsızlık ayrıca koltuk altında, sakalda, kasık bölgesinde, sırtta, göğüste ve göbek deliği bölgesinde meydana gelebilir.

kil-donmesi-icin-hangi-doktora-gidlir-3.jpg

Kıl Dönmesi Neden Olur?

Kadınlara kıyasla erkeklerde kıl dönmesi dört kat daha fazladır. Özellikle yirmili yaşlarda daha sık rastlanır. Köpek bakıcılığı, berberlik ve koyun kırpıcılığı gibi mesleklere sahip olanlar daha fazla risk altındadır. Kaba ya da sert saçlara sahip olmak, daha önceden kıl dönmesi rahatsızlığı yaşamak, aşırı kıllı vücut yapısı ve hareketsiz yaşam tarzı gibi durumlar hastalığın oluşumunu tetikler.

kil-donmesi-icin-hangi-doktora-gidilir.jpg

Kıl Dönmesi Tedavisi

Hastalara uygulanan kıl dönmesi tedavisi minimum maliyet, hastanın kısa sürede günlük yaşantısına geri dönebilmesi, en az acıyı çekmesi ve hastanede yatış süresinin az olması gibi amaçlarla uygulanır. Bu tedavide esas uygulama cerrahi müdahaledir. Alternatif olarak uygulanan diğer yöntemlerde hastalığın tekrarlama olasılığı yüksektir. Cerrahi işlemde kıl dönmesi yuvası tamamen alınır ve ameliyatın kesi yerinin kuyruk sokumu bölgesinden mümkün olduğunca uzak yerde bulunması sağlanır.

KAYNAK: UŞAK HABER