Kilo Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Kilo Almak İçin Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Kilo almak için özellikle gün içerisinde karbonhidrat ve protein alımına dikkat etmesi gerekiyor.

Hızlı bir şekilde kilo almak isteyenler günlük öğünlerini en az 3 en fazla 5 porsiyona bölümleyebilir. Yemeklerin bol kalorili olmasına dikkat edilmelidir. Kilo alma sürecini sağlıklı olarak tamamlayabilmek için de kilo vermekte kullanılan özel diyet programları tercih edilir. Bu programlar içerisinde en çok tavsiye edilen ise az öğünlerle yemektir. Her gün dengeli bir şekilde ortalama 4 öğün tüketilmesi yeterli olacaktır.

Sağlıklı Kilo Nasıl Alınır?

Sağlıklı kilo almak isteyen bir kişinin sabah kahvaltısı ile öğle yemeğine daha çok dikkat etmesi gerekir. Ara öğünlerde ise daha çok yağlı ürünler ya da protein yönüyle destekleyecek olan gıdalar tercih edilebilir. Kilo almak isteyen bir kişinin dikkat etmesi gerekenler şunlardır:

  • Daha çok sık aralıklarla beslenmeye çalışılmalı
  • Çorba gibi sıvı gıdalardan uzak durulmalı
  • Yemek yerken sıvı gıdaları tüketmemeye çalışmalı
  • Protein alımına dikkat edilmeli
  • Tohumlar hayatın her alanında özellikle ara öğünlerde tercih edilebilir.
  • Düzenli olarak süt ve süt ürünleri kullanılmalı

Hızlı Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir?

Hızlı kilo aldıran yiyecekler içerisinde ilk sırada baklagiller yer alır. Tavuk, balık ve et ürünleri protein içerdiği için istenen kiloya kısa sürede kavuşabilmeyi sağlar. Ara öğün olarak tüketilebilecek yağlı tohumlar arasında bulunan badem, ceviz, kuru kayısı, fındık, üzüm, incir ve benzeri gıdalar tüketilebilir.

Kilo Alamamanın Nedenleri Nelerdir?

Kilo almak isteyen bir kişinin bu sürece başlamasındaki sebep sindirim problemleri yaşıyor olması olabilir. Metabolik problem yaşayanlar hızlı çalışan Hipertiroid organından kaynaklı olarak kilo almadan zorluk çekebilir. Bağırsaklarda yaşanabilen emilim problemi tıbbi olarak kullanılan ilaçların da böyle bir etkisi bulunur. Kilo alma süreci dendiğinde sadece yemeklere yönelmek olarak düşünülmemelidir. Sağlıklı bir kişinin kilo alması sportif aktivitelerle de mümkündür. Vücudun kas kütlesini daha da arttırmak istenen kiloyu alabilmeyi farklı bir yönden sunacaktır.

Günlük Hayatta Kilo Aldıracak Yiyecekler Nelerdir?

Günlük hayatta tüketildiğinde kilo alma sürecini etkileyecek olan bazı besinler bulunur. Burada unutulmaması gereken şey ölçüsüz yenen her şey kilo aldırabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo alabilme problemi genellikle doktor muayenesi tarafından takip edilmelidir. Kan tahlilleri sonucuna göre net bir şey söylenebilir. Genellikle B12, Kalsiyum, Omega-3 ve Çinko vücudunda yetersiz olan kişiler bu rahatsızlığa yakalanabilir. Kilo aldıracak yiyecekler arasında şunlar yer:

  • Kuzu, dana, tavuk eti
  • Yulaf, pirinç, tahıl
  • Kayısı, hurma, üzüm, kuru meyveler
  • Avakado ile zeytinyağı
  • Fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemiş

KAYNAK: UŞAK HABER