Kimyasallara para harcamaya son: En iyi bronzlaştıran yağlar açıklandı!

Kimyasallara para harcamaya son: En iyi bronzlaştıran yağlar açıklandı!
GİRİŞ

Bronzlaştırıcılarda kimyasal içeriklerden kaçınılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, doğal yağlara dikkat çekti. Peki, en iyi bronzlaştıran doğal yağlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Deniz, kum, güneş sezonunun açılması ile birlikte plajlar dolup taşmaya başladı. Her sezon olduğu gibi bu sezon da senenin yorgunluğunu atmak üzere deniz kenarında yerlerini alan tatilciler, güzel havanın tadını çıkardı. Bu esnada yazın nimetlerinden faydalanmak isteyen birçok kişi en iyi şekilde bronzlaşabilmek adına markaların bronzlaştırıcı ürünlerine servetler harcadı. Bu noktada devreye giren uzmanlar, kimyasal içerikli bronzlaştırıcıların cilt sağlığını olumsuz etki edebilecek olduğuna dikkat çekti.

Bazı doğal içeriklerin bronzlaştırıcı etkilerinin bulunduğunu ifade eden cilt uzmanlar, o doğal yağları sıraladı. Peki, bronzlaştırıcı doğal yağlar hangileridir? Doğal bronzlaştırıcı yağlar nasıl kullanılmalıdır? İşte ayrıntılar…

bronzlasmak-gunes-kremi-2.jpg

KOLAY EMİLEN FINDIK YAĞI!

Birçok alanda aktif olarak kullanılan fındık yağının aynı zamanda doğal bir bronzlaştırıcı olduğunu ifade eden cilt uzmanları, bu yağın E vitamini açısından zengin olduğunu vurguladı. Doğal bronzlaştırıcı yağların başında gelen fındık yağının içerisinde yüksek yağ asidi olduğunu belirten uzmanlar, bu sayede yağın vücut tarafından hızlı emildiğini ifade etti.

bronzlasmak-gunes-kremi-3.jpg

DOĞAL BRONZLAŞTIRICI YAĞLAR HANGİLERİ?

Cilt uzmanları tarafından sıklık ile tavsiye edilen doğal bronzlaştırıcı yağlardan bir diğeri olan havuç yağı, kullanım açısından diğer yağlardan farklıdır. Fazla kullanımda cildi hızla turuncu bir renge kavuşturabilen havuç yağı, oldukça az bir miktarda cilde uygulanmalıdır. Havuç yağının bronzlaştırıcı etkisinin yanı sıra cildi nemlendirme ve güneş yanıklarını tedavi etme özellikleri de bulunur.

Doğal bronzlaştırıcı yağların yanı sıra bazı yağlardan oluşan bronzlaştırıcı bir kür tarifi veren uzmanlar, kakao, ceviz ve zeytinyağına dikkat çekti. Eritilmiş olan kakao yağının içerisine 15’er gram ceviz yağı ve zeytinyağı ilave edilerek hazırlanan kürün bir sprey şişesi yarımı ile cilde uygulanabileceğini ifade eden uzmanlar, söz konusu kürün güneşe çıkamadan yaklaşık olarak 15 dakika önce sıkılmasının yeterli olacağını belirtti.

KAYNAK: UŞAK HABER