Kirpik Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?

Kirpik Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Kirpik botoksu nedir sorusunun cevabı doğal kirpikleri özel yöntemler ile besleyerek daha dolgun ve gür bir görünüme kavuşturma işlemidir.

Kirpik botoksu son derece dikkatli şekilde bir uzman tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Aksi takdirde kişiler zarardan çok fayda görerek oldukça sorunlu dönemler yaşayabilirler.

Bu işlem iyi bir sonuca ulaşmak için kolajen, argan yağı ve proteinler ile beslenmektedir. Bu sayede kirpiklerin daha gür ve daha güzel bir görünüme sahip olması mümkündür. Ayrıca besleyici maskeler de kullanılmaktadır. Bu maskeler keratin içermektedir ve keratin kirpikler için son derece faydalıdır.

Kirpik Botoksu Nasıl Yapılır?

Kirpik botoksu yapmak için kişilerin öncelikle işlem esnasında uygulanan 6 adımdan geçmesi gereklidir. Bu adımlar şunlardır:

  • Kirpiğin arındırılması ve temizlenmesi
  • Kirpiklere uygun kalıplar yerleştirilerek istenilen şekli alması
  • Keratin bakım
  • Pigmentler ile rimel efekti verilmesi
  • Botoks kolojen ile kirpiklerin kalınlaşması
  • Kirpiklerin vitamin ile beslenmesi

Belirtilen adımların sonunda kirpik botoksu yapılmış olur ve kişiler istedikleri görüntüye ulaşırlar. Son dönemde kişisel bakımın oldukça popüler hale gelmesi ile birlikte bu işlem de son derece popüler hale gelmiştir.

Kirpik Botoksu Ne Kadar Sürer?

Kirpik botoksu süresi kişinin kirpik yapısına göre değişmek ile birlikte 40 dakika kadar sürmektedir. Bu süre boyunca kişilerin kirpikleri son derece büyük bir değişim geçirerek istenilen görüntüye sahip olmaktadır.

Kirpik Botoksu Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Kirpik botoksu sonrası kişilerin herhangi ekstra bir işlem ya da bakım yapmasına gerek yoktur. Kişiler kirpiklerini son derece rahat şekilde kullanmaya devam edebilirler. Dikkat edilmesi gereken tek nokta işlemden sonraki 24 saat boyunca kirpiklere su değmemesidir. Bu kurala uyulması son derece önemlidir.

Kirpik Botoksu Ne Kadar Kalıcı?

Kirpik botoksu kalıcılığı herhangi bir özel uygulama ya da bakım gerektirmeden 6 – 8 haftaya kadardır. Kişiler bu sayede oldukça uzun süre boyunca kirpiklerini kullanabilirler. Kirpik botoksunun kalıcılığı konusunda kişilerin kirpiklerini ne kadar dikkatli kullandıkları önemlidir. Kişiler düzgün ve dikkatli bir şekilde kirpiklerini 8 haftaya kadar varan sürelerde kullanabilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER