Kivi, ananas, elma... Bu meyveleri düzenli tüketmek haftada 4 kilo verdiriyor!

Kivi, ananas, elma... Bu meyveleri düzenli tüketmek haftada 4 kilo verdiriyor!
GİRİŞ

Sağlıklı ve hızlı şekilde kilo vermek isteyenler için meyve ve sebze tüketimi önemlidir. Peki, kilo vermek için en iyi meyveler hangileri? Beslenme uzmanları açıkladı!

Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan meyve ve sebzeler, sadece kilo vermek için değil, sağlıklı ve dengeli beslenmek için de son derece önemlidir. Bazı meyveler ise sahip olduğu içeriği sayesinde kilo vermeye çok daha fazla yardımcı olduğu aktarılıyor.

Lifle dolu olan posadan yüksek su içeriğine kadar meyveler, diyet listelerinde mutlaka kendine yer bulmaktadır. Meyvelerin düzenli tüketilmesi ile kilo verilebileceğine işaret eden beslenme ve diyet uzmanları, günde 1 porsiyon tüketerek 4 kiloya kadar verilebildiğinin de altını çiziyor. Elbette bunun olması için doğru bir diyet programı ve düzenli egzersiz gerekiyor.

diyet-beslenme-zatiflama-1.jpg

ORMAN MEYVELERİ TERCİH EDİLMELİ!

Sabah’ta yer alan bir habere göre ünlü Beslenme Uzmanı Eli Brecher, kilo vermeye çalışanların meyve tüketimine özen göstermesi gerektiği ifade ediliyor. Kilo vermek için en etkili meyvelerin hangileri olduğunu da aktaran Brecher, sabahları kahvaltıda tüketilen yulaf lapasına biraz çilek eklemenin öğle yemeğine kadar tok kalmayı sağladığı ifade ediliyor.

Orman meyvelerinin lif açısından son derece yüksek olduğunu ifade eden Brecher, şeker ve kalorisinin ise son derece düşük olduğunu aktarıyor. Maine Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada ise düzenli orman meyvesi tüketiminin kolesterolü düzenleyen ve kan basıncını, iltihabı düşürmeye yardımcı olduğu aktarılıyor.

diyet-beslenme-zatiflama-3.jpg

KİLO VERMEK İÇİN EN İYİ MEYVE HANGİSİDİR?

Hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen kişilerin hangi meyveleri tüketmelerinin daha yararlı olacağı konusunda da uzmanlardan tavsiyeler geliyor. Bu kapsamda orman meyveleri ilk sırada yer alırken ananas ise ikinci sırada yer aldı. Sindirimi destekleyen ve protein moleküllerini parçalayarak besin emilimini artıran özelliklerinin yardımcı olduğu aktarılıyor.

Diyet listelerinin olmazsa olmazlarından bir diğer meyve ise elmadır. Tokluk hissi sağlaması ve sindirimi desteklemesi açısından elma tüketimi de diyette çok önerilmektedir.

Orman meyveleri, ananas ve elma dışında kalan kivi ve greyfurtun da kilo verme sürecinde doğru bir diyet programı içine dahil edilmesi gerektiği öneriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER