Kulak Çınlaması İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kulak Çınlaması İçin Hangi Doktora Gidilir?
GİRİŞ

Ülkemizde büyük bir kesimin şikâyet ettiği sağlık sorunlarından biri de kulak çınlaması olmaktadır. Kulak çınlaması için hangi doktora gidilir? Bu gibi sağlık sorunlarında Kulak Burun Boğaz hekimine gitmek gerekir.

Kulak Çınlaması Nedir?

Günümüzde çok kişinin yaşadığı sağlık sorunları arasında yer alan kulak çınlaması bir diğer adı da tinnitus, akustik bir uyaran olmadan hastanın bir ses algılamasına denilir. Bu ses değişik ton özellik ve karakterde olması mümkündür. Genel olarak çınlama gibi duyulan ses bazı zaman uğultu, rüzgâr, çan ya da ıslık ses, hışırtı, nabız sesleri, makine gürültüsü gibi tarif edilmektedir. Tinnitus bir hastalık olmasının yanı sıra semptom olarak değerlendirilir ve belirti olarak ele alınır.

kulak-cinlamasi-icin-hangi-doktora-gidilir-1.jpg

İşitme sisteminin en çok karşılaşılan belirtisi olmaktadır. Bu belirtiler ruhsal sorunlara yol açabilir ya da yaşam kalitesinin çok daha düşük olmasına neden olabilir. Bazı kişilerde bu sorun ok daha kısa sürede gelip geçici özellikte olabilir. Bu tarz sorunlarda kişinin duyduğu sese neden olacak kesinlikle bir dış ses kaynağı olmaz. Yalnızca kişinin kafasının içinde olan ve dışarıdan algılanamayan bir ses olmasından dolayı kulak çınlamasına hayalet ses olarak da ifade edilebilir.

Kulak Çınlamasına Hangi Bölümler Bakar?

Hemen hemen herkesin rahatsız olduğu sağlık sorunlarından biriside kulak çınlaması olup basit nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Fakat basit nedenlerden ortaya çıkması ciddi hastalıkların habercisi olasılığını değiştirmez. Bu neden ile bu tarz şikâyetlerde hiç zaman kaybetmeden bir uzman hekime görünmekte fayda vardır.

kulak-cinlamasi-icin-hangi-doktora-gidilir-2.jpg

Pek çok kişinin yaşamış olduğu bu tarz sağlık sorunlarında Kulak Burun Boğaz bölümü hekimlerinde gitmek gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda yanında eşlik eden belirtilere göre nöroloji bölümüne gitmek gerekebilir. Bunların yanı sıra bu sorunları yaşayan kişiler duruma göre hekimlerin yönlendirmesi ile başka bölümlere de gidebilir. Fakat ilk olarak gidilmesi gereken bölüm kesinlikle KBB bölümü doktorları olmaktadır. Çok sık görülen bu rahatsızlık karşısında farklı tedavi yöntemleri bulunmasının yanında sesli müzik dinlememek, tuzlu yiyeceklerden uzak durma ve zararlı yiyecekler tüketilmemesi gerekmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER