Kurban eti kaç saat dinlendirilir? Kurban eti saklama koşulları

Kurban eti kaç saat dinlendirilir? Kurban eti saklama koşulları
GİRİŞ

Kurban Bayramı’yla birlikte kurban etinin saklama koşulları hakkında araştırmalar hız kazandı. Kurban etini tüketmeden önce yıkama konusunda uzmanların görüşleri merak ediliyor. Peki, kurban eti yıkanır mı, nasıl saklanır?

Kurban Bayramı’nın başlamasıyla birlikte kurban etinin saklama koşulları gündeme geldi. Kurban etinin yıkanıp yıkanmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanır?

28 Haziran’da başlayan Kurban Bayramı’nın ilk günlerinde kurban etinin nasıl dinlendirileceği merak ediliyor. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar kurban etinin saklama koşullarıyla ilgili araştırmalara devam ediyor. Peki kurban eti yemeden önce kaç saat dinlendirilir? Kurban etinin işlenmesi ve saklanmasıyla ilgili tüm detaylar açıklandı.

et-3.jpg

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban etinin tüketilmeden önce dinlendirilmesi ve sonra işlenmesi gerekir. Et işlenirken kirlenen yüzeyler yıkanmamalı, bunun yerine kesilerek ayrılmalıdır. Çünkü et yıkanırsa ıslanacağı için bakterilerin çoğalmasına sebep olur. Kurban eti saklama koşulları için buzdolabında veya dondurucuda yer açmanız gerekir.

et-2.jpg

KURBAN ETİ NASIL DİNLENDİRİLİR?

Kurban eti dinlendirildikten sonra muhafaza edileceği yer hazır olmalıdır. Kurban eti kesimden sonra en az 5 saat dinlendirilmelidir. Kurbanlık hayvanın kesilip parçalanmasından sonra olgunlaşmamış sıcak kurban eti serin ve temiz bir yerde dinlendirilmelidir. Kurban etini geniş bir tepside birkaç saat dinlendirip havalandırabilirsiniz. Bunun ardından eti parçalara ayırıp buzdolabı veya derin dondurucuya yerleştirmek gerekir.

KAYNAK: UŞAK HABER