Lazerle Leke Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Lazerle Leke Tedavisi Ne Kadar Sürer?
GİRİŞ

Lazerle leke tedavisi süresi oldukça değişkendir. Lazerle leke tedavisi süresi kişinin sahip oldukları lekelerin cildin kaçıncı katmanına kadar ilerlediğine göre değişiklik gösterebilir.

Bu nedenle de kişinin durumu oldukça önemlidir. Yüzeysel lekeler yani çiller, yaşlılık lekeleri ve güneş lekeleri genellikle 2 – 3 seansta tedavi edilirken daha da derine uzanmış olan zorlu lekeler 3 – 4 seansta tedavi edilmektedir. Ortalama seans sayısı 2 – 4 seanstır ve seans aralıkları kişinin durumuna göre 2 – 4 hafta arasında değişebilir.

Lazerle Leke Tedavisi Nedir?

Lazerle lekelerden kurtulmak için kişilerin çeşitli yolları izlemesi ve bir güzellik merkezine giderek uzmanlardan yardım alması gereklidir. Bu tedavi yöntemi genellikle lekelerinden rahatsız olan kişilere yapılan bir yöntemdir. Kişinin sahip olduğu lekeye göre yapılan tedavi ve seans sayısı da değişiklik göstermektedir. Cilt lekeleri türleri şunlardır:

  • Doğumsal lekeler
  • Güneş lekeleri
  • Cildin tahriş sonrası hassasiyetinin artması ile oluşan lekeler
  • Çiller

Belirtilen türler leke türleridir. Bu lekelerden kurtulmak için lazerle leke tedavisi yapılmalıdır. Kişiler bu tedavi yöntemi ile birlikte inatçı leke izlerinden kolaylık ile kurtulabilir. Kişinin sahip olduğu leke türüne göre tedavi seansı ve türü değişiklik gösterebilir. Bu nedenle de kişilerin bir uzman tarafından önce muayene edilmesi ve gerekli işlemin tanımlanması gereklidir.

Leke Tedavisinde Uygulanacak İşlemler

Leke tedavisinde uygulanacak işlemler sırası ile şöyledir:

  • Medikal tedaviler
  • Kimyasal peeling
  • Lazer tedavisi

Belirtilen işlemlerin sırası ile yapılması ile birlikte leke tedavisi süreci tamamlanmış olur. Medikal tedaviler hemen hemen her hastada ilk adım olarak uygulanan tedavi yöntemidir. Hidrokinon, kojik asit, azeleik asit ve retinoik asitlerin kullanılması ile birlikte bu tedavi yöntemi uygulanır. Ardından da uygulanacak işlem kimyasal peeling işlemidir. Bu işlem leke durumu ve cildi uygun kişilerde işe yaramaktadır. Glikolik asit, laktik asit, salisilik asit, pürivik asit, askorbik asit ve triklorasetik asit en sık kullanılan asit türleridir. Bu asit türleri ile tedavi yapılmaktadır. Son işlem olarak da lazer tedavisi kullanılır. Lazerle leke tedavisi işlemin son adımı olup kişilerin lekelerinden kurtulmasını sağlamaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER