Lezzetli ama riskli! Bu gıdalar bağırsakları bozuyor, sindirim sistemine zarar veriyor!

Lezzetli ama riskli! Bu gıdalar bağırsakları bozuyor, sindirim sistemine zarar veriyor!
GİRİŞ

Vücut sağlığının korunması ve vücut sistemlerinin doğru bir şekilde çalışabilmesinin desteklenmesi için kişilerin, sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığına sahip olması gerekir. Bu aşamada ise, tüketilen gıdalara dikkat edilmelidir.

Vücut sisteminin doğru bir şekilde çalışabilmesi için kişilerin sağlıklı besinleri tüketmesi gerekmektedir. Vücut sisteminin ve organların sağlıklı bir çalışma sergileyebilmesi için günlük olarak bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Vücudun ihtiyacı olan bu vitamin ve mineraller, vücut tarafından üretilmemektedir.

İhtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin vücuda temin edilebilmesi için günlük olarak tüketilen besinlerin doğru bir şekilde seçilmesi gerekir. Bağırsak ve sindirim sisteminin korunması, vücut sağlığının tümünün korunmasında büyük bir öneme sahiptir. Lezzetli olması nedeni ile sevilerek tüketilen bazı ürünler, vücut sağlığını bozduğu gibi kanser riskinin artmasına ve iltihapların meydana gelmesine de neden oluyor.

BAĞIRSAKLARINIZI KORUYUN

Lif içeriğine sahip yiyecekler sindirimi iyileştirmeye ve dengeli bir bağırsağı desteklemeye yardımcı olabildiği gibi diğer yiyecekler de bu durumun tam tersini meydana gelmesine neden olabilmektedir. Sindirim sorunlarının azaltılması için yeme alışkanlıklarının genel anlamda düzeltilmesi oldukça önemlidir. Hamur işi ürünleri genellikle en yoğun işlenmiş gıdalar arasında yer alır. Özellikle kahvaltılarda tüketilen simit, poğaça ve açma gibi ürünler sağlık için oldukça zararlıdır. Yoğun kalori içermeleri kişilerin kilo almasına da neden olurken bu ürünlerin top tutabilme kapasiteleri de oldukça düşüktür.

BU GIDALARDAN UZAK DURUN

Yağ tüketimi, belirli oranlarda gerçekleştirildiği zaman temel besin kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Ancak kızartılmış yiyecekler, bağırsak sağlığını tehdit eden ürünler arasında bulunur. Kızarmış yiyecekler sindirim sistemine zarar verirken bağırsak hareketlerine de istenmeyen değişikliklerin meydana gelmesine neden olur. Düşük kaloriye sahip diyet içecekler olarak bilinen sıvıların içerisinde genellikle yüksek oranda yapay tatlandırıcı bulunmaktadır. Bu da bağırsak florasının bozulmasına neden olur. Salam, sosis, sucuk, beyaz makarna ve tatlılar gibi besinler de yüksek oranda işlenmiş gıdalar olarak bilinir. Bu gıdalar da bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkiler. Sindirim sisteminin ve bağırsak sağlığının korunması adına uzmanlar, bu gıdaların tüketilmesinden uzak durulmasını öneriyor.

KAYNAK: UŞAK HABER