Maden suyunu bu şekilde tüketmek tehlikeli! Mide ülserine neden olabilir!

Maden suyunu bu şekilde tüketmek tehlikeli! Mide ülserine neden olabilir!
GİRİŞ

Özellikle yemeklerin ardından çok sık tüketilen maden suları yanlış tüketildiğin birçok zarara yol açabiliyor. Vücuda faydalı olsa da maden suyunu tüketirken sakın bu hataları yapmayın!

İnsan vücudu için son derece sağlıklı bir içecek olduğu çok sık uzmanlar tarafından dile getirilen maden suyu, yanlış şekilde ve aşırı tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.

Mide ülseri başta olmak üzere böbrekler üzerinde de maden suyu tüketiminin ciddi olumsuz etkilerinin oluşabileceği aktarılıyor. İçeriğinde yüksek miktarda sodyum bulunması nedeniyle aşırı tüketiminden uzak durulması gerektiği aktarılıyor.

MADEN SUYUNUN AŞIRI TÜKETİMİNE DİKKAT!

Maden suyunun insan vücudu için birçok faydası olsa da aşırı tüketimi her şeyde olduğu gibi sağlığa ciddi zararlar verebiliyor. Böbrek hastalıkları, mide ülseri ve kemik erimesi ise bu sorunların en başında geliyor.

Aşırı tüketimi hipotermi gibi sorununa bile neden olabiliyor. Sık rastlanır bir durum olmasa da olası zararları arasında dikkat çekiyor. Uzmanlar maden suyunun günlük olarak sadece belirli miktarda tüketilmesini öneriyor.

MADEN SUYU NE SIKLIKLA TÜKETİLMELİDİR?

Uzmanlara göre maden suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak ve zararlarının ortaya çıkmasını engellemek için günde 1 litreyi geçmeyecek şekilde tüketilmesi gerektiği ifade ediliyor. Aşırı tüketimi mide ve böbrek üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI VE İÇİNDEKİ MİNERALLER!

Doğal maden suları sağlık açısından oldukça faydalı. Tavsiye edilen miktarda tüketimi ile vücudun ihtiyaç duyacağı mineralleri karşılar. Su dengesini düzenleyerek saçlar ve cilt sağlığı açısından da fayda sağlar. Kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, flörür, iyodr ve bikarbonat gibi mineraller açısından zengindir. Aşırı tüketmekten kaçınarak maden sularının bu faydalarından yararlanmak mümkündür.

KAYNAK: UŞAK HABER