Mide ağrısı hastalık belirtisi olabilir! Mide ağrısıyla gelen ani ölüm riski

Mide ağrısı hastalık belirtisi olabilir! Mide ağrısıyla gelen ani ölüm riski
GİRİŞ

Sürekli mide ağrısı çekenlerin ciddi sağlık sorunları yaşama riski bulunuyor. Yapılan araştırmalar mide ağrısının kalp krizi belirtileri arasında yer aldığını ortaya çıkardı…

Karnın üst bölgesinde meydana gelen rahatsızlıklar genellikle mide ağrısı olarak tanımlanır. Her insan yaşamında en azından bir kere olsa da mide ağrısı çekmiştir. Mide ağrısının birden fazla nedeni olabilir. Genellikle çok endişelenecek sebepler olmasa da mide ağrısının düzenli olarak devam etmesi ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir.

Güzel bir ziyafet çektikten sonra mideniz bulanabilir ve buna ek olarak göğüs bölgesinde yanma hissiyatı oluşabilir. Hazımsızlıktan şüphelenseniz de bu, kalp krizinin en net belirtilerinden biridir. Midede başlayıp göğse uzanan sıkışma hissi, kalp krizi belirtileri arasında yer alıyor. Mide ağrısı aslında kalp krizi belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Bu yüzden özellikle yemek yedikten sonra sık sık mide ağrısı şikayetiniz varsa en kısa sürede tıbbi yardım almanız gerekir.

MİDE AĞRISI SONRASI ANİ ÖLÜM

Mide ağrısı genellikle hafife alınsa da arkasında ciddi bir kalp krizi riski yatıyor olabilir. Öte yandan bazı kalp krizi belirtileri, insanlarda mide ağrısı veya mide ekşimesi şeklinde hissedilebilir. Bu yüzden ani başlayan mide ağrılarına karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Mide ağrısı ile kalp krizi arasında doğrudan bir alaka olmasa da her iki şikayette bazı semptomlar benzerlik gösterebilir.

Mide ağrısının şiddetli ve ani olması durumunda vakit kaybetmeden uzman doktora danışmak gerekir. Kadınlarda sinsi şekilde ortaya çıkan kalp krizinin en yaygın semptomlarından birisi yoğun mide bulantısıdır. Karında basınç hissiyatıyla birlikte gelen bu şikayetler, kadınların gözden kaçırdığı kalp krizi belirtileri arasındadır.

KALP KRİZİ NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalp kasının kan ve oksijen ile beslenen arter tıkandığında kalp krizi oluşur. Blokaj genellikle kalbi besleyen koroner arterlerde oluşan yağ, kolesterol veya diğer maddelerden kaynaklanır. Kalp krizi belirtileri arasında kalp çevresinde ezici ağrı veya basınç, sırtta ve omuzda ağrı, nefes almada güçlük önemlidir. Ayrıca kalp krizi geçiren kişilerde terleme, diş ağrısı, mide bulantısı hissedilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER