Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Evde Doğal Tedavisi

Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Evde Doğal Tedavisi
GİRİŞ

Mide bulantısının geçmesi için zencefil, papatya ve rezene çayından yararlanılabilmektedir. Mide bulantısı evde doğal bir şekilde tedavi edilir iken zencefilin bileşimlerinden yararlanılmaktadır.

Sindirim sistemi bozuklukları dendiği zaman akla ilk gelen ürünler arasında yer alan zencefil, bulantıyı kesmede çok etkilidir. Taze zencefil dilimlenerek ve kaynar su ile hazırlanarak güzel bir karışım elde edilmektedir. Bu karışımın içilmesi mide ağrı ve bulantısında etkilidir. Sindirim sorunlarının çözümünde toz zencefil de kullanılabilmektedir.

Papatya çayı mide bulantısı ile savaşan bir içecektir. Çayın tatlandırılarak içilmesi daha kolay bir tüketime neden olacaktır. Çok sıcak olmaması gereken çay hafif ılık olarak tüketilebilmektedir. Rezene çayı da papatya çayı ile aynı şekilde hazırlanmalı ve tüketilmelidir.

Mide Bulantısı Nedenleri

Bulantının nedenleri arasında şu maddeler yer almaktadır:

  • Apandisit
  • Ülser
  • Gastrit
  • Besin zehirlenmesi
  • Aşırı alkol tüketmek
  • Nikotin tüketmek
  • İlaçlardan kaynaklı zehirlenme
  • Kafeinin aşırı tüketimi

Bulantıya İyi Gelenler

Mide bulantısına iyi gelen ürünler arasında nane limon çayı yer almaktadır. Ayrıca mide bulantısı tedavisinde derin nefes alıp vermek de etkilidir. Nane limon çayı hazırlanır iken dilimli limonlardan yararlanılabilmektedir. Bazı insanlar nane limonun kuvvetli bir etkiye sahip olması nedeni ile çayı yavaş tüketmelidir.

Derin nefes alıp verme egzersizleri sayesinde bulantının daha az hissedilmesi ya da tamamen geçmesi sağlanabilmektedir. Temiz havada yapılan ufak egzersizler bulantı ile savaşmaktadır.

Mide Ağrısı İçin Tüketilecek Ürünler

Mide ağrısında kullanılması gereken ürünler arasında elma sirkesi, yoğurt ve patates yer almaktadır. Mide bulantısı elma sirkesi ile geçecek bir rahatsızlıktır. Bir kaşık sirke içmek sindirim sistemini harekete geçirmek için yeterlidir. Düzenli olarak tüketilen sirke mide ağrısında etkilidir. Günlük kullanıma uygun olan sirke, fazla tüketilmemesi gereken asitli bir üründür. Sirkeden iyi bir sonuç alınabilmesi için iyi ve doğal elmalardan yapılmış olması gerekmektedir. Gastrit rahatsızlığı olan kişilerin mide ağrılarında sirke yerine patates tüketmesi önerilmektedir.

Yoğurt ve patates içerisindeki bileşenler nedeni ile mide ağrısı ile baş etmektedir. Bu nedenle aşırı derecede olmamak koşulu ile tüketilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER