Mide Yanması, Ekşimesi ve Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Mide Yanması, Ekşimesi ve Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
GİRİŞ

Mide ekşimesi daha çok yediğimiz yiyeceklerden kaynaklı olarak meydana gelen sorunların başında yer almaktadır.

Mide ekşimesi için hangi doktora gidilmelidir bilinmesi gereken bir konudur. Hangi doktora gidilmelidir diyorsanız işte ayrıntılar..

Beslenme bozukluğu durumlarından kaynaklı olarak mide borusu ve göğüs alt kısmında hissedilen bir ekşime rahatsızlığı yaşanmaktadır. Ayriyetten sadece ekşime yaratmadığı gibi diğer yandan da yanma gibi problemlerin tetiklenmesine yol açmaktadır. Üstelik bu durum kimi kişiler açısından bir zaman sonra ciddi rahatsızlığa dönüşebiliyor. Haliyle böyle bir durumda yaşanılan problemi kökten çözmek amacıyla dahiliye doktoruna gitmeniz gerekiyor.

mide-eksimesi-1.jpg

Mide Ekşimesi Belirtileri Nelerdir?

Mide ekşimesi olduğu durumlarda bazı belirtilerde ortaya çıkacaktır. Böylelikle belirtiler dahilinde mide ile ilgili rahatsızlıkların olduğu tespit edilmesi zor olmayacak. Mide ekşimesi belirtileri nelerdir diye bakıldığında;

  • Yemek sonrasında göğüs bölgesinde hafif ya da şiddetli şekilde ağrı oluşur
  • Ağıza ekşi ve acı tat gelmesi
  • Hazımsızlık hissi
  • Geceleri başlayan mide ağrıları
  • Yemek borusunda yanma hissi

Mide ekşimesiyle ilgili olarak en sık rastlanan belirtiler arasında yer aldığını söylemeliyiz.

Mide Ekşimesi Hangi Hastalığa İşarettir?

Mide rahatsızlıkların ileri boyuta dönüşecek ciddi bir problem haline dönmemesi önemlidir. Bu sebeple kişilerin bir an evvel uzman dahiliye doktoruna giderek görünmesi gerekmektedir. Bu sayede uzman doktor tarafından erken teşhis yapılması sağlanır. Mide ekşimesinin altında yatan problemler üst sindirim bozukluğuyla alakalı bir durum olabiliyor. Mide ekşimesi neye işaret eder diyenler için sindirimle alakalı sorunlar denebilir.

mide-eksimesi-2.jpg

Mide Ekşimesi Tedavi Yolları

Mide ekşime gibi bazı şikayetler söz konusu olduğu zaman ilk olarak iç hastalıkları uzmanı tarafından inceleme yapılması gerekir. Çünkü hastaların şikayetleri kişiden kişiye bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Özellikle bu süreç zarfında hastanın en çok dikkat etmesi gereken konuların başında beslenme geliyor. Mide ekşimesini daha fazla tetikleyecek beslenmelerden mutlaka uzak durmaları gerekir. Onun haricinde mide ekşimesi tedavi yolları nasıl diye bakıldığı zaman gastrik vakalarını minimum seviyesine getirmek amacıyla ilaçla tedavi etme durumu söz konusu olabilir. Dahiliye doktoru tarafından tedavi işlemleri yapılır.

KAYNAK: UŞAK HABER