Migreni olanlar dikkat! Mucizevi besin cayenne biberi ile tanışın

Migreni olanlar dikkat! Mucizevi besin cayenne biberi ile tanışın
GİRİŞ

Birçok kişinin hayatının kabusu olan migren ataklarına alternatif tıptan mucizevi bir öneri geldi.

Genetik geçişli olan rahatsızlıkların başında gelen migren, pek çok kişinin hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Aile öyküsünde migren bulunan bir kişinin migren atakları geçirme olasılığı yüzde 40 olarak hesaplanmıştır. Yanı sıra hem annesinde hem de babasında migren olan kişinin migren hastası olma ihtimali ise yüzde 75’tir. Genetik faktörlerin yanı sıra hormonal değişimlerden ötürü de ortaya çıkabilen migren hastalığının dayanılmaz baş ağrısı atakları bulunmaktadır.

Tıp uzmanları migren atakları ile ilgili pek çok tedavi yöntemi üzerinde çalışmış ve birtakım ilaçlar geliştirmiştir. Ancak birçok kişi tıbbi ilaçlar ile tedavi olmaktan hoşlanmadığı için bu süreçte doğal yolları da yakın takip altına almıştır.

Alternatif tıp uzmanlarına göre bilimin yanı sıra bitkilerin ve diğer besinlerin de hastalıkları tedavi edici, semptomları azaltıcı etkileri bulunmaktadır. O besinlerden birinin de migren hastalığına iyi geldiğini savunan uzmanlar, mucizevi buluşlarının detaylarını paylaştı.

migren-basagrisi-3.jpg

BU BİBER AĞRINIZI SÖKÜP ATACAK

Migren, kafadaki kan dolaşımının daralması ile birlikte ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık şiddetli baş ağrılarına sebep olabilir ve ataklar bazı zamanlarda 72 saate kadar bile ulaşabilir. Alternatif tıp uzmanlarına göre ise migren hastalığının tedavisinde kullanılabilecek olan başlıca doğal besinlerden biri ‘cayenne biberi’ olarak adlandırılan biber türüdür.

‘Arnavut biberi’ olarak da bilinen cayenne biberi, yemeklerde kullanılan bir biber çeşididir. A ve C vitaminleri bakımından zengin olan bu biber türünde ayrıca kapsaisin isimli bir bileşik de bulunur. Ağrı kesici etkisi olan bu bileşik beynin ağrı mesajı gönderen bölgesi ile temas kurar ve ağrı kesici etkisini gösterir.

migren-basagrisi-2.jpg

CAYENNE BİBERİNİN FAYDALARI

Yemeklerde veyahut da kurutularak baharat olarak kullanılabilen cayenne biberinin pek çok faydası bulunur. Migren atağı esnasında gelişen baş dönmesi, bulanık görme, mide bulantısı, kusma ve uyuşma hissini iyileştirici etkisi bulunan bu biber, ayrıca kas ve eklem ağrılarının hafifletilmesinde ve kalp hastalıklarından korunmada da etkilidir.

KAYNAK: UŞAK HABER