Miyom Kilo Aldırır Mı, Göbek Yapar Mı?

Miyom Kilo Aldırır Mı, Göbek Yapar Mı?
GİRİŞ

Miyomların kilo aldırma durumları genellikle karşılaşılan bir durum değildir. Bu nedenden dolayı da miyom sahibi olan kişiler aldıkları kiloların bundan kaynaklanmadığını düşünmelilerdir.

Miyomların türlerine göre de kilo aldırma durumları görülebilir ancak günümüzde bilinen ve karşılaşılan birçok miyom kilo aldırmaz.

Miyom Göbek Yapar Mı?

Miyomlar sebebiyle göbeğin olması genellikle kadınlardaki miyom türlerine göre değişiklik gösterir. Kilo aldırma durumunda olduğu gibi miyom türlerine göre göbek yapma durumlarında da değişiklik olur. Miyomların göbek yapan çeşitleri de mevcuttur.

Miyom Kilo Vermeye Engel Mi?

Miyomların kilo vermeye etkisi genellikle yoktur. Bu nedenle de boyutları çok büyük olmayan miyomlar için kilo vermeye engel oldukları söylenemez. Ancak büyük ve sağlık için zararlı olduğu bilinen miyomlar kişilerin kilo vermeye de engel olabilir.

Miyomun Vücuda Etkileri Nelerdir?

Miyoma sahip kişilerin vücutlarında olan etkiler genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Ağır adet kanaması ve fazla süren adet dönemleri
  • Basınç ve baskı hissi veya ağrı
  • Sık idrara çıkma ve mesaneyi boşaltma zorluğu
  • Kabızlık ve sindirim sorunları
  • Sırt ağrısı veya bacak ağrıları
  • Kısırlık veya düşük yapma

Özellikle 18-25 yaş arasında olan kız ve kadınların adet dönemlerinde yaşadıkları zorluklar miyom işareti olabilir. Bu nedenle de özellikle adet döngüleri arasında fazla zaman olmaya başlamış olan kızların mutlaka doktora gitmeleri ve üreme sistemi kontrollerini gerçekleştirmeleri gereklidir.

Miyom Nefes Darlığı Yapar Mı?

Miyomların nefes darlığı gibi bir etkisi mevcuttur. Ancak bu nefes darlığı kişilerin sürekli olarak yaşadığı bir nefes darlığı değildir. Bu nedenle de sürekli olarak karın ağrısına sahip olan kişilerin eğer merdiven çıkarken nefes darlıkları oluyorsa mutlaka kontrole gitmeleri önerilir.

Rahimdeki Miyom Patlarsa Ne Olur?

Rahimde yer etmiş olan miyomların patlama gibi bir durumları söz konusu değildir. Bu nedenden dolayı da rahimlerinde miyom olan kadınların bu durumdan korkmaları veya nasıl bir etkiye sahip olduğu konusunda endişe etmelerine gerek yoktur.

Miyom Ağrısı Nereye Vurur?

Rahimde miyomları olan kişilerin genellikle karın ve kasık ağrısı şikayetleri olmaktadır. Bununla beraber miyomları olan kişilerin böbrekleri, belleri ve bacaklarında da ağrılar oluşabilir. Genellikle miyom ağrıları, kişilere büyüklüklerine göre ağrı yapar. Bu nedenle de farklı bir hastalıklarının olmadığından emin olan kişiler, eğer sürekli bel ve böbrek ağrısı çekiyorlarsa mutlaka miyomlarının olup olmadığına da baktırmalılardır.

KAYNAK: UŞAK HABER