Mucize besin Uşaklıların tercihi! Mide, kalp ve birçok rahatsızlığa iyi geliyor

Mucize besin Uşaklıların tercihi! Mide, kalp ve birçok rahatsızlığa iyi geliyor
GİRİŞ

Hastalıklara karşı doğal bitkisel yöntemler birçok bölgede etkin şekilde kullanılıyor. Mucize besin melisa otu ise Uşak’ta kalp ve damar, mide, karaciğer, astım olmak üzere birçok hastalığa karşı kullanılıyor.

Doğal bitkisel ürünlerin insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Çeşitli hastalıkların tedavisinde de alternatif tıp uygulaması olarak tercih edilen bu bitkisel ürünler faydaları ile dikkat çekiyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Posta’da konu hakkında bir araştırmanın sonuçların paylaştı. Kalp ve tansiyon başta olmak üzere Türkiye’de yaygın olarak kullanılan bir otun Uşak’ta da kullanıldığını ifade etti.

UŞAK’TA BİRÇOK HASTALIĞA KARŞI KULLANILIYOR!

Akdeniz ülkelerinde kullanımına yaygın olarak rastlanan melissa otu ya da diğer bir ifadeyle limon otu, çeşitli birçok rahatsızlığa karşı son derece iyi geliyor. İbn – i Sina’nın m. officinalis bitkisinin tüm balgam cinsi hastalıklara ve strese de iyi geldiğine dair kitabında bilgilere rastlanmaktadır.

Uşak, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Denizli gibi illerde söz konusu bitkinin mide, kalp ve damar, karaciğer, astım, psikolojik rahatsızlıklar, uyku verici ve sinir sistemini yatıştırıcı gibi özellikleriyle yaygın olarak kullanıldığı ifade edilmektedir. Ayrıca kalp damar açıcı, kanı temizleyici ve şeker hastalığını gideren özellikleri de bu bölgelerde bitkinin sık tercih edilmesini sağlamıştır.

LİMON OTU NASIL TÜKETİLİR?

Günümüzde birçok farklı bölgede ve dünya genelinde yaygın olarak kullanılan limon otu, ilaç, parfüm, kozmetik ve gıda sektöründe sıklıkla tercih ediliyor. Birçok farklı tüketim şekli bulunan bu bitki Uşak ve çevresinde de birçok farklı hastalığa karşı faydalarıyla kullanılıyor. İster kaynatarak çay olarak ister yemeklerde farklı aroma vermesiyle de tercih edilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER