Mutfağınızdaki 2 ürünle uykudan uyandıran öksürük için kesin çare

Mutfağınızdaki 2 ürünle uykudan uyandıran öksürük için kesin çare
GİRİŞ

Öksürük ve balgam, kış aylarının en büyük sorunlarından biri. Özellikle son dönemde inatçı ve sürekli öksürük salgını her yeri sardı. Bu rahatsızlıklardan anında kurtulabilirsiniz.

Soğuk hava, bağışıklık sistemimizi zayıflatıyor. Virüsler ve hastalıklar bizi bekliyor. Pek çok insan bağışıklık sistemini doğal yollarla nasıl güçlendireceğini merak ediyor.

Öksürük ve balgamdan sizi hızlı bir şekilde kurtaracak özel bir tarif var. Bu tarif, öksürüğü ve balgamı bitiriyor. İşte o mucize karışım.

KARABİBER VE BAL MUCİZESİ

Bu tarifin malzemeleri çok basit. Sadece karabiber, bal ve su. Karabiber, gıcık ve balgamı kesiyor. Bal, öksürüğü yumuşatıyor. Birlikte kullanıldığında, hastalığı yeniyorlar. Nasıl mı? Şöyle:

1 çay kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı bal ve 1 su bardağı kaynar alın. Karabiber ve balı karıştırın. Macun gibi olsun. Macunu suya ekleyin. İyice karıştırın. Bu karışımı için. Birkaç gün içinde öksürüğünüz geçecek.

DİĞER DOĞAL ÇÖZÜMLER

Karabiber ve bal dışında, başka doğal çözümler de var. Öksürük ve balgam için bunları da deneyebilirsiniz:

  • Soğan suyu: Soğanın suyunu sıkın. Bu suyu için. Enfeksiyon ve toksin atacaksınız. Bağışıklığınız güçlenecek.
  • Siyah turp ve bal: Siyah turpu yıkayın. Başını kesin. İçini oyun. Bal koyun. Kapağını kapatın. 1 gece bekletin. Sabah balı için. Öksürüğünüz kesilecektir.
  • Üzüm pekmezi: Üzüm pekmezi, öksürüğü ve balgamı söküyor. Her gün 1 kaşık yiyin. Bağışıklığınız çelik gibi olacak.
  • Meyan kökü: Meyan kökünü demleyin. Çay gibi için. Balgamınız hemen çıkacak. Öksürüğünüz bitecektir.
  • Ev yapımı öksürük şurubu: Bu şurup, kışın çocuklara iyi geliyor. Bal, sarımsak, tarçın, soğan, zencefil, karanfil ve limon suyundan oluşan karşımı deneyebilirsiniz.

NOT: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, öneri ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Sağlıklı ve doğru sonuç almak için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

KAYNAK: UŞAK HABER