Muz, yoğurt, yumurta... Uyumadan önce 1 adet tüketenler sabah enerjik kalkıyor!

Muz, yoğurt, yumurta... Uyumadan önce 1 adet tüketenler sabah enerjik kalkıyor!
GİRİŞ

Gün içinde enerjik hissetmek ve güne yorgun hissetmeden başlamak için beslenme alışkanlıkları oldukça önemli. İşte güne enerjik başlamanızı sağlayacak o besinler…

Muz, yoğurt, yumurta... Uyumadan önce 1 adet tüketenler sabah enerjik kalkıyor! - Günümüzde yorgunluk ve uykusuzluk problemleri en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor. Bu sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamak için birçok farklı yönteme başvurulsa da en büyük etken hareketsizlik ve yanlış beslenmedir.

Dengeli ve düzenli beslenme sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Özellikle sabahları yorgun uyanan ve gün boyu kendini halsiz hisseden kişilerin çoğu bu sorunu yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle yaşıyor. Uzmanlar ise gün içinde sağlıklı besinler tüketmek ve en az yarım saat yürüyüş yapmanın uyku kalitesini artıracağını belirtiyor.

enerji-veren-yiyecekler-1.jpg

GÜNDE 1 ADET MUZ TÜKETİMİ ÖNERİLİYOR!

Bitmeyen yorgunluk ve sürekli halsizlik hissedilmesinin nedeni olarak beslenme alışkanlıkları gösteriliyor. Uzmanlar ise bazı besinlerin gün içinde tüketiminin vücudun ihtiyacı olan enerjiyi elde etmesinde faydalı olacağının altını çiziyor.

Doğal şeker içeren muzun hızlı bir enerji kaynağı olduğu belirtildi. Potasyum ve lif açısından zengin olan muz, kas krampı riskini azaltıyor. Gün içinde tüketilen 1 adet muzun ise vücudun enerji deposunun sağlıklı bir şekilde dolmasını sağlayacağı ifade ediliyor.

enerji-veren-yiyecekler-3.jpg

GÜN BOYU ENERJİK HİSSETTİREN GIDALAR!

Günde 1 adet muz tüketimin yanı sıra doğru gıdalar ile beslenmenin önemine dikkat çekiliyor. Gün boyu enerjik hissetmek ve sağlıklı bir yaşam için mutlaka beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekiyor. Yoğurt tüketimi de bunlardan biri. Probiyotik içeriği ile sindirim sistemini destekleyen yoğurt, bağışıklığı güçlendirmektedir.

Haftada en az 1 – 2 defa balık tüketimi de yine önerilen beslenme alışkanlıkları arasında yer alıyor. Somon, ton balığı gibi yağlı balıkların omega – 3 yağ asileri bakımından zengin olduğu aktarıldı. Bu yağlar beyin sağlığını da destekliyor ve enerji seviyesini ciddi oranda artırıyor.

Yumurta ise günde en az 1 adet tüketilmesi önerilen gıdalar arasında. B vitaminleri ve amino asitler içeren yumurta enerji üretimi için son derece önemlidir. Buna ek olarak kahverengi pirinç, kırmızı biber ve kuşkonmaz da yine gün boyu enerjik hissetmenizi destekleyecek gıdalar arasında gösteriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER